naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Het aantal coronabesmetting stijgt razendsnel. Respecteer de maatregelen.

Hoe zeer we het allemaal beu zijn en we het graag anders hadden gezien: het aantal coronabesmettingen stijgt ook in Bertem weer razendsnel. Respecteer strikt de coronamaatregelen, zodat we een verdere verspreiding van het virus kunnen vermijden.

De basisprincipes

  • Laat u vaccineren

  • Draag een mondmasker

  • Was regelmatig uw handen

  • Ziek of symptomen? Blijf thuis en contacteer uw huisarts

  • Test uzelf

  • Kies voor buiten

  • Beperk uw sociale contacten: een groep van vijf is veiliger dan een groep van vijftig
  • Verlucht en ventileer binnenruimtes

  • Hou nog even een veilige afstand van 1,5 meter

  • Hou het ook op reis veilig

Sport en horeca

Bij sportactiviteiten, trainingen en wedstrijden is geen publiek toegestaan. Iedereen die niet actief aan het sporten is, moet een mondmasker dragen (dus ook wie op de bank zit).

Zowel de horeca als de kantines/cafetaria van onze sportinfrastructuur sluiten om 23 uur. Bij het binnenkomen, moet u er een geldig Covid Safe Ticket tonen. Er mogen maximum zes personen per tafel zitten, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld. Personen die onder hetzelfde dak wonen, mogen ongeacht hun aantal een tafel delen. Aan de toog kunnen meerdere gezelschappen van maximum 6 personen plaatsnemen op voorwaarde dat er minstens 1,5 meter afstand bewaard wordt tussen de gezelschappen. Er zijn enkel zitplaatsen aan tafel of aan de toog toegestaan. Iedereen moet aan de eigen tafel of aan de toog blijven zitten, behalve om zich naar de bar te verplaatsen. Het dragen van mondmaskers (waarbij de neus en mond volledig bedekt zijn) is algemeen verplicht voor iedereen vanaf de leeftijd van 6 jaar. Alleen wanneer men niet aan tafel of aan de toog neerzit, mag het mondmasker worden afgenomen.

Winkelen

Winkelen kan met maximaal twee personen (met uitzondering van minderjarigen van het eigen huishouden). Per 10 m2 winkeloppervlak wordt één bezoeker toegestaan. Tussen de winkelende gezelschappen moet een afstand van 1,5 m worden gewaarborgd. Indien het winkeloppervlak groter is dan 400 m2 moet er een gepaste toegangscontrole zijn.

Telewerk

Telewerk blijft verplicht, minstens vier dagen per week. Per week kan er maximaal één terugkeermoment waarbij men te allen tijde een maximale personeelsbezetting van 20% respecteert. Teambuildings en andere activiteiten zoals met fysieke aanwezigheid op de arbeidsplaats, zowel binnen als buiten, blijven verboden.

Testen

Wie een hoogrisicocontact heeft gehad, moet 10 dagen zéér voorzichtig zijn en kan dan dus niet deelnemen aan (sport- of vrijetijds)activiteiten of naar café of restaurant gaan. Zo vermijdt u dat u anderen besmet.

U ziet in bijgevoegde beslissingsbomen wanneer, waar en hoe u zich moet laten testen als

Meer info op www.info-coronavirus.be/nl/testen

Gepubliceerd op maandag 17 januari 2022
Nieuwsoverzicht
coronatest

Deel deze pagina