naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinatie voor 5- tot 11- jarigen is gestart!

Op 15 januari startten we met de vaccinatie bij kinderen tussen 5 en 11 jaar. Onze jongere inwoners zijn allemaal al uitgenodigd. De vaccinatie is niet verplicht, maar verkleint het risico op besmettingen en ziekte en biedt zo voordelen voor het kind en de maatschappij.

Onze jongere inwoners krijgen twee prikken met het kindervaccin van Pfizer. Alle prikken voor kinderen zullen zoveel mogelijk op woensdagnamiddag en op zaterdag worden gezet. De vaccinatieperiode van de 5- tot 11-jarigen duurt, rekening houdend met de nodige twee prikken, minstens zes weken. Er wordt dus elke week geprikt en minstens nog tot woensdag 23 februari. 

Afspraak maken

Het vaccinatiecentrum is er klaar voor. Alle uitnodigingsbrieven werden verstuurd. In tegenstelling tot de vaccinatie bij volwassenen wordt er voor de kinderen niet met een uitnodiging gewerkt waarbij de datum en het uur al vast bepaald zijn. Ouders zullen zelf een afspraak kunnen boeken. Zo kunnen ze ook de prik van eventuele broers of zussen op eenzelfde moment inplannen.

Net zoals bij de volwassenen, worden de kinderen uitgenodigd door de Vlaamse overheid. Alle kinderen krijgen een schriftelijke uitnodiging. Ouders kunnen ook op myhealthviewer.be of mijngezondheid.be bekijken of hun kind al uitgenodigd werd. Ze vinden er ook de code om de afspraak in te boeken. Ouders die een uitnodigingsbrief ontvingen, kunnen ook bellen naar de helpdesk en daar hun afspraak of afspraken laten inboeken. Het nummer van de helpdesk staat op de uitnodigingsbrief. 

Medische vragenlijst

Voordat uw kind een vaccinatie toegediend krijgt, wordt eerst de medische voorgeschiedenis van uw kind overlopen. Tijdens die zogenaamde anamnese wordt aan de hand van verschillende vragen achterhaald of uw kind allergieën of andere medische problemen heeft. Als u twijfelt, kunt u altijd vragen naar de aanwezige arts in het vaccinatiecentrum. U hoeft deze vragen niet op voorhand in te vullen, maar u kunt ze wel al eens aandachtig lezen: vragenlijst COVID-19-vaccinatie bij 5- tot 11-jarigen.

Meer info: www.vaccinatiecentrumbertem.be 

Gepubliceerd op dinsdag 18 januari 2022
Nieuwsoverzicht
Vaccinatie bij kinderen tussen 5 en 11 jaar

Deel deze pagina