naar top
Gemeente Bertem

Buurtspeelpleintjes

Het college van burgemeester en schepenen heeft in februari een visienota over de buurtspeelpleintjes goedgekeurd. De ambitie van het lokaal bestuur Bertem is om veilige speeltoestellen aan te bieden en dat de buurtspeelpleintjes bereikbaar zijn voor iedereen.

Aan de hand van deze ambities zijn er twee soorten actieplannen opgesteld. Ten eerste zal een externe firma drie keer per jaar de speelterreintjes controleren op veiligheid. Daarnaast zijn er ook totaalprojectplannen. Die gaan over buurtspeelpleintjes die een herbestemming krijgen of in aanmerking komen voor een totale vernieuwing. Concreet gaat dit over het buurtspeelterrein aan de Grauwe Steenberg, het buurtspeelterrein in Opstreek, het inrichten van een skateterrein aan sporthal Verona en het inrichten van een buurtspeelplein in Korbeek-Dijle.

Bij elk van deze terreinen wordt een participatietraject opgestart met de omwonenden en potentiële gebruikers. De financiële middelen van de gemeente staan niet toe dat al deze projecten tegelijkertijd behandeld worden. De werken zullen dus gespreid worden over 2022, 2023 en 2024. In totaal wordt 155 000 euro geïnvesteerd in de buurtspeelpleintjes.

Gepubliceerd op donderdag 14 april 2022
Nieuwsoverzicht
Buurtspeelpleintjes

Openingsuren & contact

Evenementenloket

Deel deze pagina