naar top
Gemeente Bertem

Regio Leuven-Zuid streeft naar een eerste rookvrije generatie

In regio Leuven-Zuid hebben gemeentebesturen Bertem, Bierbeek, Herent, Huldenberg, Kortenberg en Lubbeek het charter ‘Generatie Rookvrij’ ondertekend. Hiermee engageren ze zich om mee werk te maken van een eerste rookvrije generatie.

De Vlaming leeft gezonder in 2025: dat is de doelstelling van de Vlaamse Overheid. Om gezamenlijk in te zetten op gezondheidsbevordering en ziektepreventie werken de zes gemeenten sinds augustus 2020 samen met een intergemeentelijke preventiewerker. Een generatie kinderen en jongeren laten opgroeien die niet meer in de verleiding komt om te roken, werd snel een gezamenlijk streefdoel. In 2021 werden de eerste stappen gezet. Kinderen en jongeren kunnen rookvrij spelen en leren door het rookvrij maken van schoolomgevingen en speelterreinen. Signalisatieborden van Generatie Rookvrij vragen om uit het zicht van kinderen en jongeren te roken.

Zien roken doet roken

Door kinderen en jongeren een andere norm aan te leren, zullen zij later minder geneigd zijn om zélf een sigaret op te steken. Het is een grote meerwaarde dat de zes gemeenten tegelijk deze boodschap uitdragen. We gaan in onze regio alvast samen op weg naar een rookvrije toekomst. En dat is goed voor iedereen!


Meer informatie op de website van Generatie Rookvrij

Gepubliceerd op vrijdag 06 mei 2022
Nieuwsoverzicht