naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De Bertemse beweegroute

In Bertem hebben we een beweegroute. Wie houdt je tegen?

De beweegroute kadert binnen de vier jaar durende beweegcampagne ‘10 000 stappen: elke stap telt!’. Bertem is één van de meer dan 200 Vlaamse gemeenten en steden die deelneemt aan de campagne. Onder het motto ‘Elke stap telt!’ willen we buurten creëren die meer beweging mogelijk maken én stimuleren.

De eerste stap is gezet!

De vele stappensignalisaties in onze buurten laten zien dat ‘Elke stap telt!’ en dat ook kleine afstanden tussen nuttige locaties waardevolle extra stappen opleveren. 10 000 stappen per dag is een streefdoel, maar elke stap extra is al goed voor de gezondheid. Met de plaatsing van deze signalisaties is Bertem twee jaar geleden de campagne gestart. Maar ook dit jaar engageren we ons verder om beweegvriendelijkere buurten uit te bouwen en om de inwoners te motiveren om elke dag voldoende stappen te zetten. 

Onze nieuwe beweegroute helpt om meer te bewegen

Onze beweegroute bestaat uit een wandelroute met onderweg eenvoudige beweegoefeningen. De oefeningen maken gebruik van bestaande elementen in de straten, zoals een zitbank, boom, trap enzovoort. Neemt u deel aan de wandelroute en opdrachten, dan onderhoudt u uw kracht, uithoudingsvermogen en balans.

Waarom de beweegroute?

Een beweegroute doet u niet enkel meer bewegen. U kan er samen met vrienden of familie naartoe en bent even uit het huis. Uw spieren, energie, gemoed en hart hebben er dus deugd van! Het is een laagdrempelige, duurzame, eenvoudige, lokale en vrij toegankelijke beweegmogelijkheid om ons allen meer te laten bewegen.

Hoe herkent u de beweegroute? De beweegroute start aan LDC De Blankaart. Daar staat een informatiebord met een overzicht van de wandelroute. De route is aangegeven met groene pijltjes en de beweegoefeningen worden getoond op groene borden.

Voor wie is de beweegroute?

Iedereen kan gebruikmaken van de beweegroute. De oefeningen zijn leuk en laagdrempelig opgevat en daarom geschikt voor jong en oud. De beweegroute stimuleert om samen buiten te bewegen. Ideaal voor het sociaal contact en het vergroot zeker ook de zelfredzaamheid van ouderen in de eigen omgeving. Mag het wat moeilijker? Er zijn steeds oefeningen van verschillende niveaus.

Gepubliceerd op woensdag 22 februari 2023
Nieuwsoverzicht
Bewegen

Openingsuren & contact

Vrije tijd

Deel deze pagina