naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Reisplannen? Zorg dat uw vaccinatiecertificaat tijdig vernieuwd wordt!

Als u deze zomer een reis plant, controleert u best welke COVID-maatregelen er gelden in het land van bestemming. Een volledige vaccinatie met één boosterdosis is vaak nodig om zonder hinder te kunnen reizen. Zorg daarom dat uw vaccinatiecertificaat niet vervallen is!

Trekt u deze zomer naar het buitenland? Raadpleeg dan eerst de website van buitenlandse zaken, zodat u weet welke COVID-maatregelen gelden in het land van bestemming.

Momenteel vraagt geen enkel land een tweede boosterdosis als voorwaarde om het land te mogen bezoeken. De vaccinatiecentra gaan dus ook niet in op vragen van reizigers voor een tweede booster.

Geldig vaccinatiecertificaat

Een volledige vaccinatie met één boosterdosis is dikwijls wel nodig om zonder hinder te kunnen reizen. U kan uw vaccinaties aantonen met een vaccinatiecertificaat. Let wel op: deze certificaten kunnen 'vervallen' en moet u na een jaar vernieuwen.

U opent daarvoor uw CovidSafeBE-app en gebruikt de knop ‘Controleer op nieuwe certificaten’ om vaccinatiecertificaten van ouder dan 1 jaar terug als geldige certificaten te activeren.

Is digitaal geen optie? Voor vaccinatiecertificaten kan u een verzending per post vragen. Houd rekening met een verzendtijd van ongeveer een week. Contacteer hiervoor de Helpdesk van de Vlaamse overheid (tel. 078 78 78 50) en houd uw rijksregisternummer of bisnummer bij de hand. De helpdesk is 24 uur op 24 bereikbaar via het keuzemenu of via een medewerker van 9 tot 19 uur op weekdagen. Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar uw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.

Meer info over het certificaat 

Bron: laatjevaccineren.be

Vaccinatiecentrum Colomba in waakfase

Van juni tot en met augustus is het vaccinatiecentrum Colomba slechts beperkt geopend. Maar het kan op korte tijd opschalen naar meer capaciteit. Bijvoorbeeld in het najaar wanneer dit nodig is.

Tijdens de waakfase is het vaccinatiecentrum open op:

  • Maandag 27 juni van 16 tot 20 uur.
  • Maandag 25 juli van 16 tot 20 uur.
  • Maandag 29 augustus van 16 tot 20 uur.

De helpdesk van het vaccinatiecentrum Colomba blijft telefonisch bereikbaar via tel. 02 755 22 22:

  • In juni is de helpdesk bereikbaar in de voormiddag van 9 tot 13 uur.
  • In juli en augustus is de helpdesk bereikbaar in de namiddag van 13.30 tot 17.30 uur.
  • Op de momenten dat er gevaccineerd wordt, is de helpdesk ook steeds bereikbaar.

Meer info: www.vaccinatiecentrumbertem.be 

Gepubliceerd op dinsdag 21 juni 2022
Nieuwsoverzicht