naar top
Gemeente Bertem

Trap niet in de phishing-val!

Nog steeds doen er e-mails de ronde waarin u aangemaand wordt om uw achterstallige afvalstoffenheffing en rioolbelasting te betalen. Dit zijn klassieke voorbeelden van valse e-mails of phishing om u op te lichten. Ga er niet op in!

In de mail van Atradius Collections - Gerechtsdeurwaarders & Incasso wordt verwezen naar een aanmaning die in augustus aan u werd bezorgd. U werd toen en nu opnieuw aangemaand om zo snel mogelijk de gemeentelijke afvalstoffenheffing en rioolbelasting te betalen. Doet u dat niet, dan loopt u risico op inbeslagname van goederen en uw loon en zelfs een gevangenisstraf.

Een dergelijke belasting bestaat niet en wordt dus niet geïnd door het lokaal bestuur Bertem. De gemeente Bertem werkt op vlak van afval en riolering samen met EcoWerf. In geval van kosten of niet-betaling nemen zij contact met u op. Officiële documenten van deze aard worden nooit enkel per e-mail verstuurd.

Wat kan u doen? 

Phishers gaan steeds driester en meer gedetailleerd te werk om persoonlijke gegevens en geld van u te stelen. Verdachte mails kan u steeds doorsturen naar verdacht@safeonweb.be.

Op de website van consumentenbescherming vindt u meer info en tips over phishing. 

Gepubliceerd op donderdag 06 oktober 2022
Nieuwsoverzicht
phishing

Deel deze pagina