naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Veilig terug naar school

Een veilige schoolomgeving. Daar werken we al verschillende jaren aan. Zo zijn er enkele straten als fietsstraat ingericht. Maar het kan nog veiliger. Dus wordt een deel van de Paardenstraat een schoolstraat. Een korte periode aan het begin en einde van de schooldag is die straat verkeersvrij.

Fietsstraten

In de omgeving van de vrije basisschool De Waaier zijn enkele straten ingericht als fietsstraat.

In zo’n fietsstraat bepalen de fietsers de maat van het verkeer:

  • Fietsers mogen er in het midden van de rijbaan rijden.
  • Voor auto’s is het verboden om de fietsers in te halen.
  • De snelheid mag in een fietsstraat nooit hoger liggen dan 30 km/u.

De fietsstraten lopen

  • in de Paardenstraat van de Dorpstraat tot aan de school
  • in de Egenhovenstraat van aan de Kerkstraat tot achter de Paardenstraat

De fietsstraten herkent u uiteraard aan het verkeersbord, maar wij hebben ze extra benadrukt met markeringen op het wegdek.

Deel Paardenstraat wordt schoolstraat

Een schoolstraat is een straat die een korte periode aan het begin en aan het einde van de schooldag verkeersvrij is. Vanaf september 2022 wordt een deel van de Paardenstraat ingericht als schoolstraat. Zo kunnen onze kinderen veilig naar school!

We richten de schoolstraat in onderaan in de Paardenstraat vanaf de groene draad van de school tot aan de oprit van het Woonzorgcentrum St.-Bernardus.

De schoolstraat wordt aangekondigd met een mobiel bord. De digitale bebording zal verdwijnen. Bewoners vanaf Paardenstraat 29 en de ouders die willen parkeren ‘boven’ de school kunnen dit via Slangenpoelweg en vervolgens Blokkenstraat.

De schoolstraat ligt in het gebied van de fietsstraat. De schoolstraat heft de fietststraat op, gedurende de periode van de schoolstraat. Hou er rekening mee dat het gebied van de fietsstraat ruimer is dan dat van de schoolstraat en de fietsstraat geldt ook buiten de begin- en einduren van de school.

Wanneer?

Tijdens de schooldagen is de schoolstraat verkeersvrij op

  • maandag, dinsdag en donderdag van 8.25 tot 8.50 uur en van 15.40 tot 16.05 uur
  • woensdag van 8.25 tot 8.50 uur en van 11.55 tot 12.20 uur
  • vrijdag van 8.25 tot 8.50 en van 14.55 tot 15.20 uur

Het zal voor velen even wennen zijn aan de nieuwe situatie. Daarom zal de politie in het begin aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden. Bovendien volgt ook de dienst omgeving van het lokaal bestuur dit goed op, zodat we de situatie kunnen evalueren en mocht dat nodig zijn ook bijsturen.

Vragen?

mobiliteit@bertem.be 

Gepubliceerd op woensdag 24 augustus 2022
Nieuwsoverzicht