naar top
Gemeente Bertem

Onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen

Door de hoge temperaturen en de beperkte neerslag zijn de debieten en waterpeilen van de waterlopen helaas opnieuw drastisch aan het dalen. Daarom heeft de gouverneur een onttrekkingsverbod op de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten in de hele provincie afgekondigd.

Het onttrekkingsverbod van de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten geldt voor alle stroomgebieden op het grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant: het Dijle-Zennebekken, het Demerbekken, het Denderbekken en het Beneden-Scheldebekken.

Het is voor landbouwers niet langer toegestaan om water op te pompen uit de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten in Vlaams-Brabant. Het water mag wel nog gebruikt worden als drinkwater voor hun dieren.

Tenslotte roept de provinciegouverneur ook alle inwoners van Vlaams-Brabant op om zuinig om te gaan met het watergebruik. Iedereen moet er zich bewust van zijn dat de waterschaarste grote gevolgen kan hebben. Het is in ieders belang om met deze droogte bedachtzaam en spaarzaam om te gaan met watergebruik.

Gepubliceerd op maandag 18 juli 2022
Nieuwsoverzicht
captatieverbod

Lees meer artikels over

Deel deze pagina