naar top
Gemeente Bertem

Deel Paardenstraat wordt een schoolstraat

Een veilige schoolomgeving. Daar streven we al verschillende jaren naar. Maar het kan nog altijd een stuk veiliger. Vanaf september wordt daarom een deel van de Paardenstraat een schoolstraat. Dus is die straat een korte periode aan het begin en aan het einde van de schooldag verkeersvrij.

Wat en waar?

Een schoolstraat is een straat die een korte periode aan het begin en aan het einde van de schooldag verkeersvrij is. Vanaf september 2022 wordt een deel van de Paardenstraat ingericht als schoolstraat. Zo kunnen onze kinderen veilig naar school!

We richten de schoolstraat in onderaan in de Paardenstraat vanaf de groene draad van de school tot aan de oprit van het Woonzorgcentrum St.-Bernardus.

De schoolstraat wordt aangekondigd met een mobiel bord. De digitale bebording zal verdwijnen. Bewoners vanaf Paardenstraat 29 en de ouders die willen parkeren ‘boven’ de school kunnen dit via Slangenpoelweg en vervolgens Blokkenstraat.

Wanneer?

Tijdens de schooldagen is de schoolstraat verkeersvrij op

  • maandag, dinsdag en donderdag van 8.25 tot 8.50 uur en van 15.40 tot 16.05 uur
  • woensdag van 8.25 tot 8.50 uur en van 11.55 tot 12.20 uur
  • vrijdag van 8.25 tot 8.50 en van 14.55 tot 15.20 uur

Het zal voor velen even wennen zijn aan de nieuwe situatie. Daarom zal de politie in het begin aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden. Bovendien volgt ook de dienst omgeving van het lokaal bestuur dit goed op, zodat we de situatie kunnen evalueren en mocht dat nodig zijn ook bijsturen.

Vragen?

mobiliteit@bertem.be 

Gepubliceerd op woensdag 27 juli 2022
Nieuwsoverzicht