naar top
Gemeente Bertem

Kent u Demi al? Onze jongste maatschappelijk werker

Enthousiast komt Demi elke dag als eerste aan op het werk. Elke dag ziet er anders uit, altijd goed gevuld en oh zo boeiend. Ze staat dicht bij haar cliënten. Dat is belangrijk! En ze kan rekenen op een warm team collega's. We stellen haar graag aan u voor.

Demi kreeg de kans om tijdens haar studie maatschappelijk werk stage te lopen bij het lokaal bestuur Bertem. Meteen voelde ze die vonk, het klikte gewoon. Dat was ook de reden waarom ze bij ons bestuur solliciteerde toen ze de schoolbanken verliet. 

"Die stage was superleuk! Ik kwam in een jong team terecht. Samen een verhaal schrijven. Samen ons werk met een jonge, frisse blik kunnen benaderen. Dat is toch super! En toch kunnen we ook rekenen op de ervaring van enkele iets oudere collega's die zoveel kennis hebben en die kennis ook graag met ons delen. Zo vullen we elkaar aan!"

Demi is een vroege vogel. Ze wandelt elke dag als eerste van de dienst het gemeentehuis binnen. Klaar voor weer een boeiende nieuwe dag.

"Mijn dag begint met een kop koffie. Samen met de collega's bespreken we wat er de dag voordien gebeurde, welke dossiers vastzitten. Iedereen heeft een andere visie. De mening van een ander kan op zo'n moment wel helpen. En daarna wisselt mijn werk van dag tot dag. Hier in Bertem, dat een klein bestuur is, moet je een 'alleskunner' zijn. In een stad heeft iedere medewerker zijn specialisatie. Hier niet. Hier zijn we allemaal met alles bezig. Soms stel ik de planning op, soms heb ik cliëntengesprekken, soms doe ik de administratie of werk ik een project uit. Met zo'n gevarieerd takenpakket is elke dag anders."

Het zijn goed gevulde dagen. Tijd om zich te vervelen, is er niet.

"Soms moet je tegen een beetje stress kunnen, dat klopt. Maar dat lukt wel! Zeker omdat je altijd op de steun van je collega's kan rekenen. Het grote voordeel in Bertem is ook dat alle diensten waarmee we moeten samenwerken allemaal onder hetzelfde dak zitten. Iedereen is heel toegankelijk. We kennen elkaar goed. Dat maakt het natuurlijk aangenaam werken. En ja, er komt een deel administratie bij ons werk kijken. Maar je krijgt ook de kans om veel tijd in je cliëntgesprekken te steken en zo dus dicht bij de mensen te staan. Mensen die je hulp en dus ook je tijd nodig hebben."

Demi werkt hier nu een jaar. Sinds kort heeft ze ook een vast contract gekregen, want ze is een echte meerwaarde voor ons team. En dat is het ook, een écht hecht team!

"Ik ben in een superleuk, warm team terecht gekomen. Als er iets is, kan je bij elkaar terecht. We steunen elkaar ook echt en kunnen alles tegen elkaar zeggen. Die open communicatie vind ik wel belangrijk. En daarnaast zijn er de informele activiteiten: samen lunchen, eens iets gaan eten of eens afspreken. Zo leer je elkaar ook op een andere manier kennen en dat versterkt de band, natuurlijk."

Zin om een collega van Demi te worden en deel uit te maken van dit warme topteam?

Het kan! Solliciteer ten laatste op 17 augustus via www.bertem.be/maatschappelijkwerker! En schrijf binnenkort mee aan het verhaal van onze dienst zorg en welzijn. 

Gepubliceerd op donderdag 28 juli 2022
Nieuwsoverzicht