naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

E40 Brussel - Luik: lange files verwacht van augustus tot half oktober

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst vanaf 1 augustus een kilometer aan nieuwe geluidsschermen op de E40 in Bertem. Dit zal van augustus tot half oktober voor lange files zorgen.

Zowel tijdens de ochtendspits op de E40 in de rijrichting van Brussel als tijdens de avondspits in de andere rijrichting van Luik verwacht het Vlaams Verkeerscentrum extra verkeersdrukte door de werken.

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst vanaf 1 augustus een kilometer aan nieuwe geluidsschermen in Bertem, net voorbij het verkeersknooppunt van de E40 en de E314 in Heverlee.

Het verkeer dat vanuit Luik / Tienen naar Brussel rijdt, zal net voor het knooppunt van twee rijstroken naar een rijstrook geleid worden. Het zal via een doorsteek in de middenberm naar de andere weghelft van de snelweg geleid worden - waar in de normale toestand zonder werken alleen het verkeer richting Luik rijdt. De werken zullen tot half oktober duren.

Bij een normale ochtendspits zonder werken staan automobilisten aan te schuiven vanaf Haasrode. Volgens de prognoses kan door de beperkte doorgang in Bertem op de drukste momenten de file richting Brussel mogelijk reiken tot in Boutersem of zelfs Tienen. 

Op de andere weghelft, richting Luik, zullen er drie versmalde rijstroken liggen en geldt er een snelheidsbeperking. In die rijrichting verwacht het Verkeerscentrum een toename van de wachttijden in de avondspits en mogelijke filevorming tijdens de piek tot in Everberg of Sterrebeek. 

Afrit 22 Bertem van E40 afgesloten van 4 tot 7 augustus

Van donderdagochtend 4 augustus tot zondagavond 7 augustus is de afrit nr. 22 van Bertem afgesloten. Er geldt een omleiding richting Bertem. Dit is noodzakelijk om de oude geluidsschermen van de bouwwerf af te voeren tot op de werkplaats ter hoogte van de afrit Bertem en nieuw materiaal aan te voeren.

  • Het verkeer op de E40 komende van Luik volgt een omleiding via de E314, de Koning Boudewijnlaan (N264), de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) en de Tervuursesteenweg (N3).
  • Het verkeer komende van de E314 wordt ook via de Koning Boudewijnlaan (N264), de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) en de Tervuursesteenweg (N3) omgeleid

Meer info

Alle informatie en kaarten vindt u op de website van Agentschap Wegen en Verkeer.

Gepubliceerd op woensdag 27 juli 2022
Nieuwsoverzicht