naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Infosessies voor een aangenamere tuin

EcoWerf organiseert in samenwerking met Tuinkracht 3 infosessies om jouw woonomgeving in een biodivers en klimaatbestendig paradijs om te toveren.

Tuinkracht is een project van de Provincie Vlaams-Brabant en de 5 afvalintercommunales in de provincie, waaronder EcoWerf.

Kleine ontharding: minder grijs, meer groen

Maandag 17 oktober

Laat u niet afschrikken door het woord ‘ontharden’. Begin klein en start met een tegeltuin, gevelgroen, groene voegen,grasdallen en kijk waar u eindigt. U komt meer te weten over de verschillende mogelijkheden, de voor- en nadelen en hoe u te werk gaat om tot een mooi nieuw stukje groen te komen.

‘Afval’ in de tuin hergebruiken of juist verwijderen

Maandag 24 oktober

Hoe gaat u om met afval in uw tuin wanneer u uw tuin herinricht, onthardt of bijvoorbeeld een tuinberging sloopt? U krijgt suggesties over hoe uw groot snoeihout, sloophout, steenpuin kan hergebruiken en opnieuw nuttig kan toepassen in uw tuin. En u krijgt info over waar u naartoe kan met afval dat u niet hergebruikt, of met gevaarlijk afval zoals asbestgolfplaten.

Water in de tuin

Maandag 7 november

Water in de tuin goed beheren is belangrijk voor uw planten, de directe omgeving, maar ook voor onze bredere maatschappij. U leert meer over hoe u water in uw tuin kan verwerken en daarbij waterproblemen zoals schaarste en overlast kan aanpakken, maar ook over de functies die water in uw tuin kan vervullen.

Praktisch

Elke online les start om 20.00 uur en duurt maximum 1,5 uur. Om optimaal te kunnen deelnemen, voorziet u best een laptop met camerafunctie en stabiele internetverbinding.

De link zal enkele dagen voor de sessie beschikbaar zijn op de website van EcoWerf.

U hoeft niet vooraf in te schrijven.

Gepubliceerd op donderdag 15 september 2022
Nieuwsoverzicht