naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De Schrijfwijzen 2022

Speel mee met De Schrijfwijzen! Op vrijdagavond 7 oktober verwelkomen we u graag in Cultuurzaal Den Elzas in Huldenberg, om deel te nemen aan De Schrijfwijzen. Een tof spel in drie rondes voor iedereen die graag speelt met letters. U hoeft zeker geen spellingkrak te zijn om mee te doen.

Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en de krant De Standaard dagen iedereen uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. Wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt.

De Schrijfwijzen start om 20 uur stipt en dat simultaan in meer dan 80 bibs over heel Vlaanderen en Brussel. Trommel uw taalminnende vrienden op en speel mee! Inschrijven is gratis. Wat valt er te winnen? Toffe prijzen en eeuwige roem! De winnaars van alle bibliotheken en van het online taalspel van De Standaard nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale van De Schrijfwijzen in Antwerpen. Inschrijven kan via deze link.

Graag wat oefenen? In samenwerking met VRT schotelt vzw Creatief Schrijven je een aantal oefendictees voor. Zo leest taaladviseur Ruud Hendrickx een fragment van de dicteetekst van vorig jaar voor. Hoe zit het nu weer met d en t? Wanneer schrijf je al dan niet een tussen -n- of een trema? En moet een woord nu al dan niet aan elkaar? Dat en veel meer krijg je nog eens duidelijk op een rij gezet tijdens de gloednieuwe online cursus 'Foutloos spellen' van Creatief Schrijven vzw. De ideale opwarmer. 

Gepubliceerd op woensdag 28 september 2022
Nieuwsoverzicht
schrijfwijzen

Openingsuren & contact

Bibliotheek Bertem

Bibliotheek Leefdaal

adres
Vlieguit 63061 Leefdaal
Tel. tel.
016 49 97 93

Deel deze pagina