naar top
Gemeente Bertem

Brandweervrijwilliger. Ook iets voor u?

Hulpverleningszone Oost gaat binnenkort op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers. U hoeft geen uitzonderlijke held of bovenmenselijke sporter te zijn, maar wel over een grote portie doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel beschikken.

Hulpverleningszone Oost gaat binnenkort op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers om de brandweerposten in Aarschot, Diest, Haacht, Landen, Overijse, Scherpenheuvel-Zichem en Tienen te versterken. Als vrijwilliger maakt u deel uit van een hecht team dat een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving. Maar wat houdt de baan nu juist in? U krijgt een uitstekende brandweeropleiding, maar hoe kan u dat combineren met uw job? U doet het natuurlijk vanuit een sterk engagement om anderen te helpen, maar welke verloning staat hier tegenover? De brandweer ontvangt u graag op haar infodagen om op al uw vragen een antwoord te bieden. Daarnaast kan u kennismaken met hopelijk enkele van uw toekomstige collega’s, de kazerne, de voertuigen en het materieel.

Praktisch

Hieronder vindt u een overzicht van de infomomenten. Kies zelf de locatie / datum die u het beste past en kom langs op de voorziene tijdstippen. Inschrijven is niet nodig.

Brandweerpost Aarschot

26 november van 9 tot 12 uur

Brandweerpost Diest

  • 17 december van 9 tot 12 uur
  • 19 december vanaf 20 uur

Brandweerpost Haacht

17 december van 9 tot 12 uur of van 14 tot 17 uur

Brandweerpost Landen

17 december van 14 tot 17 uur

Brandweerpost Overijse

14 december vanaf 19 uur

Brandweerpost Scherpenheuvel-Zichem

  • 10 december van 10 tot 12 uur
  • 20 december van 19 tot 21 uur
  • 27 december van 14 tot 16 uur

Brandweerpost Tienen

10 december van 9 tot 12 uur of van 14 tot 17 uur

Federaal geschiktheidsattest (FGA)

Om te kunnen solliciteren als brandweervrijwilliger hebt u een federaal geschiktheidsattest (FGA) nodig. Om het FGA te behalen, legt u proeven af bij een opleidingscentrum van de brandweer. De proeven bestaan uit 3 delen: een competentietest, een handvaardigheidstest en de fysieke proeven. U mag zelf kiezen in welk opleidingscentrum u zich inschrijft. U krijgt alvast een voorsmaakje van de proeven tijdens de infomomenten!

De data van de verschillende FGA-sessies en inschrijvingsmodaliteiten vindt u www.brandweer.be. Schrijf u snel in, gezien het aantal plaatsen beperkt is. Hebt u uw FGA al behaald, maar verloopt dit in de komende maanden? Voorzie dan tijdig de verlenging door de fysieke proeven te hernieuwen in een brandweerschool naar keuze.

Vacature

Wilt u het brandweerkorps van Hulpverleningszone Oost vervoegen? Wilt u wat betekenen voor de mensen in uw buurt en dat samen met een heleboel toffe collega’s? Dan is dit misschien wel de uitgelezen kans voor u! De vacature en alle verdere informatie kan u binnenkort terugvinden op www.hvzoost.be. Op www.brandweer.be kan u zich inschrijven op de Vacature Alert om wekelijks op de hoogte gehouden te worden van nieuwe jobaanbiedingen in de hulpverleningszone.

Volg Hulpverleningszone Oost ook op Facebook en Instagram: @hvzoost.

Gepubliceerd op donderdag 13 oktober 2022
Nieuwsoverzicht