naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Energie besparen met uw energiespaarkalender

Wilt u in 2023 acties ondernemen om energie te besparen? Kom dan aan het onthaal van het gemeentehuis of in onze bib een energiespaarkalender ophalen! Deze kalender motiveert u om tijdens het jaar acties in te plannen die u heel wat energie en geld kunnen besparen.

Elke maand uw meterstanden noteren, helpt u inzicht te krijgen in uw verbruik. Valt u iets op, ga ermee aan de slag. Onderzoek bijvoorbeeld eens het energieverbruik van al uw elektrische toestellen met een energiemeter. Zo spoort u snel sluipverbruikers in uw woning op.

Verwarming neemt bij de meeste mensen de grootste hap uit hun budget. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk om uw verwarmingsinstallatie te laten onderhouden, uw verwarming correct in te stellen en uw warmwaterverbruik te beperken.

Plannen helpt ook om energie te besparen. Maak goede voornemens en plan bespaaracties in op uw weekplanning. Bijvoorbeeld uw diepvries eens ontdooien, energietarieven met elkaar vergelijken, een spaardouchekop installeren en uw thermostaat een graadje lager instellen. 

Dit aanbod is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant en het lokaal bestuur Bertem en geldig zolang de voorraad strekt.

Gepubliceerd op maandag 26 december 2022
Nieuwsoverzicht
Energiespaarkalender

Lees meer artikels over

Deel deze pagina