naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Stoppen met roken doet u niet alleen

Rookt u en denkt u er wel eens aan om te stoppen? Gewoon doen! Voor uw gezondheid én voor uw portemonnee. Doe meteen de beste stoppoging ooit.

Hoe? Gebruik de beste hulp die er is!

De kans om voor altijd te stoppen wordt écht veel groter als u het goed aanpakt. Want stoppen met roken kan u leren. Hoe dan? Met de hulp van uw huisarts of een tabakoloog. Een tabakoloog is een echte rookstopspecialist. Hij heeft daarvoor een opleiding gevolgd en een erkend statuut gekregen. Hij begeleidt u en geeft u handige tips om te stoppen met roken. Hij gaat na wat roken voor u betekent en hoe u dat kan veranderen. Hij weet hoe moeilijk het kan zijn om te stoppen.

Samen leggen jullie een stopdatum vast en hij zorgt ervoor dat u goed bent voorbereid. Dan stopt u. Ook daarna begeleidt hij u nog. Zo maakt hij van die nieuwe start een succes. Een tabakoloog helpt u bij de beste stoppoging ooit.

Waar vindt u een tabakoloog?

Tabakstop is de telefonische hulplijn. Het nummer staat op uw sigarettenpakje: tel. 0800 111 00. U kan alle werkdagen tussen 15 en 19 uur gratis naar tabakstop bellen. U wordt er persoonlijk begeleid bij het stoppen met roken, als u gemotiveerd bent om een stopdatum vast te leggen. U krijgt een vaste coach die u op afspraak contacteert. Hij geeft u tips en advies en zorgt ervoor dat u een heel goede stoppoging doet. Met veel kans op succes.

Rookstopcursus in Bertem

Sommige rokers zijn gebaat bij een rookstoppoging in groep. De gestructureerde begeleiding en het lotgenotencontact kunnen dat extra duwtje in de rug zijn. Op donderdag 12 januari 2023 start in Bertem een rookstopcursus in groep. Maak een nieuwe start en schrijf u nu in. De rookstopcursus bestaat uit acht bijeenkomsten, gespreid over drie maanden. Ann Meers, een erkende tabakoloog, begeleidt de cursus en geeft u handige tips en trucjes om de sigaret vaarwel te zeggen. Met uw rugzak vol tips, spreekt u dan met de groep een gezamenlijke rookstopdag af. Daarna traint u uw vaardigheden zodat u niet hervalt. Dit wordt uw beste stoppoging ooit.

Gratis infosessie 

De cursus start met een gratis infosessie op 5 januari 2023 om 19.30 uur. Inschrijven voor deze infosessie (en de cursus) kan via marliese@logo-oostbrabant.be of via de bib. U kan hier ook terecht voor meer informatie over de cursus. Inschrijven voor de groepscursus kan ook tijdens de infosessie.

De infosessie en groepscursus worden georganiseerd in de bibliotheek van Leefdaal (Vlieguit 6). Bovendien vergoedt de Vlaamse overheid de deelname aan de rookstopcursus grotendeels. Deelnemers uit het Vlaams Gewest betalen een persoonlijke bijdrage van 48 euro voor de hele cursus. Mensen met een statuut van verhoogde tegemoetkoming betalen slechts 24 euro.

Gepubliceerd op vrijdag 23 december 2022
Nieuwsoverzicht
niet roken

Lees meer artikels over

Deel deze pagina