naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Robots programmeren voor kinderen in bib Bertem

Is uw kleuter of kind verzot op robots, dan is één van onze workshops iets voor hem/haar! In april en mei 2023 organiseert de bibliotheek namelijk verschillende workshops programmeren voor kinderen van allerlei leeftijden.

Voor kinderen van 6 tot 9 jaar - VOLZET

Op 26 april trappen we af met twee workshops voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Tijdens deze workshops leren kinderen werken met robots van LEGO.

  • Van 14 uur tot 15.30 uur vindt de workshop "Robots LEGO: kermis kicks" plaats.
    Heb jij er altijd al van gedroomd om je eigen kermisattracties te ontwerpen en programmeren? Ga tijdens deze workshopreeks de robot challenges aan en leer stapsgewijs programmeren met LEGO® Education SPIKE™ Essential. Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.
  • Een tweede workshop vindt plaats van 15.30 uur tot 17 uur: "Robots LEGO: Think it? Build it!".
    Ontwerp, bouw en programmeer eigen uitvindingen! In deze reeks leert uw kind stapsgewijs robots bouwen en programmeren met LEGO® Education WeDo 2.0. Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar - VOLZET

Op woensdag 3 mei 2023 vindt de de derde workshop plaats voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Zij gaan van 14 uur tot 17 uur aan de slag tijdens de workshop "Robots LEGO: dieren in nesten".

Tijdens deze reeks gaan de kinderen aan de slag met de dierenchallenges van de FIRST® LEGO® League Challenge. Lukt het hen om de vissen in hun aquarium te krijgen of de apen zicht op zee te geven? Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar

Tot slot worden ook de allerkleinsten niet vergeten. Zij kunnen op woensdag 10 mei 2023 kiezen uit één van drie identieke workshops "CUBETTO: de gekke uitvinder". Deze vinden plaats om 14 uur, 15 uur en 16 uur. Met een eenvoudig controlepaneel leren ze de robot Cubetto stapsgewijs programmeren in verschillende opdrachten. Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven.

Gepubliceerd op maandag 23 januari 2023
Nieuwsoverzicht
Kinderen spelen met robots

Openingsuren & contact

Bibliotheek Bertem

Bibliotheek Leefdaal

adres
Vlieguit 63061 Leefdaal
Tel. tel.
016 49 97 93

Lees meer artikels over

Deel deze pagina