naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bertem dooft ’s nachts de straatverlichting

Bertem dooft de straatverlichting van zondag- tot en met donderdagavond, telkens tussen middernacht en 6 uur. Op vrijdag- en zaterdagavond blijft de verlichting de hele nacht aan. In combinatie met het overschakelen op ledverlichting zorgt dit voor een belangrijke en noodzakelijke energiebesparing.

Zoals in veel andere Vlaamse gemeenten dwingen de hoge energieprijzen ook Bertem om te besparen. Daarom doven we van zondag- tot en met donderdagavond de straatverlichting telkens van middernacht tot 6 uur ’s morgens. Tussen zonsondergang en middernacht blijven de lichten wel aan en ook na 6 uur ’s morgens gaan de lichten opnieuw aan tot zonsopgang. Op vrijdag- en zaterdagavond blijft de verlichting de hele nacht branden.

Een uitzondering op de regel zijn de gewestwegen. Op de Tervuursesteenweg en de Nijvelsebaan zal de straatverlichting alle dagen de hele nacht branden. Uitzonderlijk kan een straatlantaarn in een van de aanpalende straten ook blijven branden omdat deze gekoppeld is aan de verlichting op de gewestweg.

Fluvius is momenteel bezig met de voorbereidingen en zal ten vroegste vanaf half februari in verschillende fases het nieuwe schema in onze gemeente invoeren.

Daarnaast neemt het lokaal bestuur nog een andere maatregel om op energie te besparen. We zijn namelijk onze openbare verlichting aan het verledden. We schakelen met andere woorden over op ledverlichting. Dat is energiezuiniger en zorgt voor minder CO2-uitstoot. Op dit moment is dat al het geval bij 30% van onze straatverlichting, maar dit wordt geleidelijk aan uitgebreid naar onze volledige openbare verlichting.

Gepubliceerd op woensdag 01 februari 2023
Nieuwsoverzicht
Straatlantaarn

Openingsuren & contact

Omgeving

Recyclagepark

adres
Baanakkerweg3060 Bertem
Tel. tel.
0800 97 097

Lees meer artikels over

Deel deze pagina