naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De 112 BE app: nieuwe functies

De app 112 BE bestaat binnenkort 6 jaar en is een belangrijke aanvullende manier om de noodcentrale te bereiken. Via de app krijgt de noodcentrale onmiddellijk uw locatie te zien en kunnen ze u in geval van nood gemakkelijker terugvinden.

Er zijn nog meer voordelen: doven, slechthorenden en mensen met een spraakstoornis kunnen eenvoudig in de app 112 BE aangeven dat zij niet kunnen telefoneren.  Zij kunnen dan via tekstberichten met de noodcentrale communiceren. Via de app kan u bepaalde medische info doorgeven zoals hartproblemen en diabetes. De operator beschikt dan al over deze informatie nog voor u iets gezegd hebt. Zo kan de operator de informatie al doorgeven aan de hulpdiensten die ter plaatse komen. Ook werd de app 112 BE gescreend en aangepast voor blinden en slechtzienden. 

Vanaf nu is ook het e-loket 1722 en het nummer 1722 bereikbaar via de app. De burger kan 1722 gebruiken om een tussenkomst van de brandweer voor wateroverlast of stormschade aan te vragen. Deze bijkomende functionaliteit zorgt er mee voor dat het noodnummer 112 nog meer bereikbaar blijft voor levensbedreigende situaties en niet overbelast geraakt bij een storm of zwaar onweer.

Aarzel niet, download de app

Gepubliceerd op woensdag 22 februari 2023
Nieuwsoverzicht
112

Openingsuren & contact

Zorg en welzijn

Lees meer artikels over

Deel deze pagina