naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Evenementenkader

Sinds januari heeft het lokaal bestuur Bertem een evenementenkader. Dat is een praktische handleiding, uitgeschreven voor organisatoren die een evenement (fuif, feest, eetfestijn, sportwedstrijd, concert, optocht) willen organiseren.

U vindt er alle mogelijke informatie in terug over de formele verplichtingen (aanvraag, toelating of melding), welke procedure u moet volgen bij een aanvraag, hoe het zit met verzekeringen, geluidsnormen, veiligheidsvoorschriften, parkeermogelijkheden, het alcohol-, drugs- en rookbeleid, voedselveiligheid, brandveiligheid, het gebruik van het luchtruim, publiciteit, afvalpreventie, maar ook welke ondersteuning het lokaal bestuur aan organisatoren biedt. Er wordt ook een lijst gegeven met tal van praktische websites waar u nog meer informatie kan vinden.

Daarnaast heeft het lokaal bestuur sinds januari ook een digitaal evenementenloket in gebruik genomen: Eaglebe. Daar dienen organisatoren voortaan ten laatste 45 werkdagen op voorhand hun aanvragen in. Hierdoor verloopt het aanvraagproces eenvoudiger en sneller. Bovendien kunnen organisatoren de status van hun aanvraag in realtime volgen, waardoor ze op de hoogte blijven van de voortgang van hun aanvraag.

Ook voor de gemeentelijke diensten, die verantwoordelijk zijn voor het goedkeuren van evenementen, verloopt het aanvraagproces efficiënter. Het systeem biedt een geautomatiseerde workflow die ervoor zorgt dat aanvragen snel worden verwerkt, volledig is en dat er geen informatie verloren gaat.

Met dit nieuwe digitale loket kunnen organisatoren zich voortaan concentreren op het organiseren van geweldige evenementen, terwijl de administratieve taken voor hen worden verlicht.

Gepubliceerd op vrijdag 24 februari 2023
Nieuwsoverzicht
feest

Openingsuren & contact

Vrije tijd

Lees meer artikels over

Deel deze pagina