naar top
Gemeente Bertem

De Mammobiel komt naar Bertem

Doe mee aan het bevolkingsonderzoek borstkanker en laat u elke twee jaar screenen. Van 11 tot 22 mei staat de Mammobiel op het Gemeenteplein in Bertem, daarna staat ze tot 30 mei in Leefdaal ter hoogte van Dorpstraat 379. U hoeft er dus niet ver voor te gaan.

Als borstkanker tijdig ontdekt wordt, is de kans op een succesvolle behandeling en genezing groter. Vrouwen van 50 tot en met 69 jaar worden daarom opgeroepen om elke twee jaar een screeningsmammografie te nemen. Zo’n screeningsmammografie kan afwijkingen in uw borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat u er zelf iets van merkt.

Hoe deelnemen?

U kan op twee manieren deelnemen aan het onderzoek: met de uitnodigingsbrief die u thuis ontvangt of met een voorschrift van uw (huis)arts. Het onderzoek is volledig gratis als u bij een Belgisch ziekenfonds bent aangesloten. U betaalt dus ook geen remgeld.

Als u de voorbije 2 jaar geen screeningsmammografie liet nemen, ontvangt u een uitnodigingsbrief van het Centrum voor Kankeropsporing (CvKO). Die uitnodiging geldt als voorschrift voor een screeningsmammografie. De brief stelt u meteen ook een dag en uur voor een afspraak in de Mammobiel voor. Handig, maar u kan die afspraak uiteraard altijd wijzigen.

U beslist zelf of u deelneemt of niet. Informeer u goed. Dan weet u wat het onderzoek inhoudt en wat de bedoeling ervan is. Zit u met vragen? Surf naar www.bevolkingsonderzoek.be of bel het Centrum voor Kankeropsporing op het gratis nummer 0800 60 160 (elke werkdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur). Na het intikken van uw postcode helpt het CvKO u verder.

Gepubliceerd op woensdag 26 april 2023
Nieuwsoverzicht
Laat je screenen op borstkanker

Openingsuren & contact

Zorg en welzijn

Lees meer artikels over

Deel deze pagina