naar top
Gemeente Bertem

Maak kennis met Johan – de man achter bib aan huis

Het lokaal bestuur Bertem zet al jaren hoog in op de bibliotheekwerking in Bertem en Leefdaal. Maar wat als u niet meer naar de bib kan komen en u toch nog wil lezen? Ook daar bestaat een oplossing voor: Johan en de bib aan huis.

Bib aan huis is een dienst voor mensen die (tijdelijk) niet mobiel genoeg zijn om de verplaatsing van en naar de bib te maken. Vrijwilliger Johan komt een keer per maand langs met een boekenpakket om uw leeshonger te temperen. Hij houdt bij wat u graag leest, kent uw hele leesgeschiedenis en deinst er niet voor terug om er af en toe een gewaagde titel bij te steken. Bekijk Johan als uw persoonlijke, literaire consultant. Op de koop toe is het gratis!

Maar het gaat om meer dan alleen boeken. Voor velen is Johan naast de boekenman ook een extra paar ogen op de wereld, een babbeltje en een welkome verstrooiing. Johan werkt volgens het ‘u vraagt, wij draaien’-principe. Sommige deelnemers krijgen maandelijks 3 boeken, anderen hebben niet genoeg aan 7. En willen de ogen niet mee? Dan hebben de bib en Johan ook een selectie boeken met groot lettertype. Alles is goed om te lezen!

Bib aan huis is oorspronkelijk een initiatief voor oude, kwetsbare mensen. Zo is Johan een vaste waarde in woonzorgcentrum Sint-Bernardus. Toch staat de dienst open voor iedereen die (tijdelijk) moeilijk te been is, jong of oud. En dat neemt Johan letterlijk, want naast de deelnemers van bib aan huis, bedient Johan ook maandelijks bijna alle crèches en onthaalouders in Bertem met een aangepast (luister)boekenpakket.

De twee dagen per maand dat Johan actief is als vrijwilliger voor bib aan huis, vindt u hem vooral in de thriller- en detectivesectie. Dat zijn de favoriete genres van de deelnemers. Zelf leest hij vooral non-fictie. Naast zijn roeping als literair consultant, is Johan ook actief als voorzitter van de Bertemse kerkfabriek en in verschillende heemkundige kringen.

Is bib aan huis iets voor u? Neem dan contact op met de bib op tel. 016 49 99 97 of via mail en wie weet staat Johan volgende maand met een boekenpakket aan uw deur.

Gepubliceerd op woensdag 24 mei 2023
Nieuwsoverzicht
Maak kennis met Johan – de man achter bib aan huis

Openingsuren & contact

Bibliotheek Bertem

Bibliotheek Leefdaal

adres
Vlieguit 63061 Leefdaal
Tel. tel.
016 49 97 93

Lees meer artikels over

Deel deze pagina