naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Het nieuwe net van De Lijn is er

U kent uw route van A naar B vanbinnen en vanbuiten. Als geen ander kent u de snelste binnenwegen met de fiets, combineert u slim en duurzaam met de bus, tram of trein en vermijdt u files waar het kan. Maar: zou het niet fijn zijn als dat allemaal (nog) vlotter kon?

Dankzij de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid zullen al uw vervoeropties naadloos op elkaar aansluiten. Ook De Lijn stemt het aanbod beter af op wat u nodig hebt. En dat doen ze in verschillende fases. Zo profiteert u al vanaf 1 juli 2023 van frequentere bus- en tramritten, meer rechtstreekse verbindingen naar steden, scholen en ziekenhuizen én zal u uw eigen vervoermiddelen efficiënter kunnen combineren. Ook als u een (mobiele) beperking hebt.

Alle info via delijn.be/nieuwenet.

Het nieuwe nachtnet in Leuven

Alle nachtbussen krijgen een nieuw lijnnummer. U herkent ze voortaan aan de beginletter N. De reiswegen en haltes blijven hetzelfde. U kan dus gewoon uw verplaatsing blijven maken zoals u gewoon bent. Wel past De Lijn haar dienstregeling lichtjes aan, omdat verschillende nachtbussen aan elkaar gekoppeld worden. Wilt u alvast uw route uitstippelen? Dat kan met de routeplanner van De Lijn.

Met de nachtbus reist u gratis van en naar gemeentes die in de gele zone liggen. En dat kan dankzij de financiële tussenkomst van Aarschot, Bertem, Bierbeek, Boutersem, Herent, Kortenberg, Leuven, Oud-Heverlee, Rotselaar en Tervuren. Vraag uw gratis ticket aan via sms of de website van De Lijn. Reist u buiten de gratis zone? Zorg dan voor een geldig vervoerbewijs. Dat kan een ticket (heen en terug), dagticket of 10-rittenkaart zijn. Maar ook abonnementen zijn geldig op het hele nachtnet in regio Leuven.

Alle info via delijn.be/nachtbus

Gepubliceerd op dinsdag 04 juli 2023
Nieuwsoverzicht
Nachtnet rond Leuven

Deel deze pagina