naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Beweeg mee met het nieuwe busnet in Korbeek-Dijle

Vanaf 6 januari verbetert De Lijn haar dienstverlening op sommige lijnen. Sommige bussen zullen frequenter rijden, vroeger beginnen of later eindigen. Onder andere het net tussen Leuven-Overijse/Waver zal er anders uitzien. Lijn 395 maakt plaats voor een nieuwe route.

Lijn 70 Leuven – Overijse – Hoeilaart – Groenendaal

Vanaf 6 januari rijdt Lijn 70 van Leuven naar Groenendaal via Heverlee, Korbeek-Dijle, Neerijse, Loonbeek, Huldenberg en Overijse. Deze bus volgt voornamelijk de N253, de steenweg tussen Leuven en Overijse.

  • Op weekdagen rekent u om de 30 minuten op deze bus, behalve tijdens de vroege ochtend of late avond. Dan rijdt lijn 70 om het uur.
  • Op zaterdagen geldt hetzelfde principe. Van 10 tot 18 uur rijdt deze bus elk half uur, op andere momenten rijdt hij elke 60 minuten. En ook op zondagen neemt u deze lijn om het uur.

Andere buslijnen om rekening mee te houden zijn

  • lijn 595 Leuven – Overijse - Groenendaal tijdens de schooluren. Dit is een schoolbus die via het centrum van Leuven rijdt, in plaats van via de Ring.
  • nachtbus N5. Deze rijdt op vrijdag- en zaterdagnachten.

Rest van het aanbod blijft ongewijzigd

Behalve de reisweg van lijn 395, zijn ook die van lijnen 337, 351, 352, 358, 651, 652, 658 en enkele schoolbussen opgenomen in het nieuwe net.

En wat gebeurt er met de andere buslijnen? Hun routes blijven momenteel ongewijzigd, al verbetert De Lijn hier en daar wel de dienstregeling.

Alle details vindt u op delijn.be/nieuwenet

Uw reis uitstippelen? Dat kan vanaf 15 november 2023 via de routeplanner of app van De Lijn. Maak dus snel een account aan in die app of surf naar delijn.be/nieuwenet.

Gepubliceerd op vrijdag 03 november 2023
Nieuwsoverzicht