naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nog telraamkandidaten gezocht in een aantal straten

In 2024 willen we aan de hand van verkeerstellingen nog beter zicht krijgen op het verkeer in onze gemeente. Hiervoor vragen we uw hulp. We hebben al een aantal kandidaten, maar er is nog nood aan telramen in specifieke straten.

Samen met Telraam en met onze inwoners willen we een jaar lang het verkeer in Bertem meten. Telraam zorgt voor de technologie en ondersteuning. Onze inwoners voor een raam waaraan een Telraamsensor kan hangen. Dankzij dit toestel komen we te weten hoeveel auto’s, zwaar verkeer, fietsers en voetgangers er passeren in de straat. Er zijn nog een aantal plaatsen waar er nood is aan telramen:

  • Bertem: Egenhovenstraat, Bosstraat, Oude Baan
  • Leefdaal: Everbergsesteenweg, Neerijsesteenweg, Kruisstraat, Vlieguit
  • Korbeek-Dijle: Korbeekse Kerkstraat, Stationsstraat, Nijvelsebaan

Belangrijk is een vrij zicht op de straat vanuit het raam, dus geen bomen die het zicht verhinderen. Na een correcte installatie begint het volledig automatisch te tellen. De data die burgers verzamelen met de sensor zijn anoniem, online en openbaar beschikbaar op de website van Telraam: www.telraam.net. 

Om in aanmerking te komen, moet u een vrij zicht op de straat hebben. Daarnaast zorgen we ook voor een goede spreiding in de gemeente. Wordt uw raam geselecteerd, dan nodigen we u op 19 februari uit op een startworkshop. U krijgt er de nodige uitleg en ontvangt uw telraam. Tijdens het project krijgt u technische ondersteuning en kan u bij Telraam terecht met allerhande vragen.

Zin om mee te doen? Stel je ten laatste op 28 januari kandidaat via www.bertem.be/telraam.
Nog vragen? Kijk eens op www.telraam.net.

Gepubliceerd op woensdag 17 januari 2024
Nieuwsoverzicht