naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Strooidiensten staan paraat

Een welgemeende dankjewel aan de medewerkers van onze dienst openbare werken die volop in de weer zijn om onze wegen veilig te maken. De hele winter staan twee ploegen dag en nacht paraat om te strooien.
Sinds woensdag is er reeds 30 ton zout gestrooid. Onze strooiwagens volgen telkens een vaste route die zo efficiënt mogelijk is uitgestippeld. We geven hierbij eerst voorrang aan verbindingswegen en wegen met hellingen. Daarna volgen de andere wegen en fietspaden. Als één strooibeurt niet volstaat, herhalen we het een tweede keer. Hou er rekening mee dat strooizout pas echt werkt als er nadien voldoende over gereden wordt. De aanhoudende sneeuw maakt het moeilijk, waardoor het (nog) niet overal sneeuwvrij kan worden gemaakt. 
 
Agentschap Wegen en Verkeer zorgt voor de gewestwegen (Tervuursesteenweg en Nijvelsebaan) en ook zij werken met vaste strooiroutes. Geparkeerde wagens op de rijbaan zorgen ervoor dat de strooidienst tijd verliest. Parkeer daarom je auto liever niet op de rijbaan.

Hinder afvalophaling

Ook in de recyclageparken kunnen problemen optreden. Inwoners van wie het afval niet volgens de planning werd opgehaald, houden best de website en sociale media kanalen van EcoWerf in het oog voor verdere informatie. Daarnaast kunnen afvalcontainers vastvriezen, waardoor ze niet geledigd worden. Probeer je containers zo lang mogelijk binnen te bewaren, maak het afval 's ochtends los en laat vochtig afval eerst drogen om dit te vermijden.
Gepubliceerd op woensdag 17 januari 2024
Nieuwsoverzicht
strooidienst

Openingsuren & contact

Omgeving

Recyclagepark

adres
Baanakkerweg3060 Bertem
Tel. tel.
0800 97 097

Deel deze pagina