naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Positieve resultaten gemeente-stadsmonitor

Onze gemeente scoort beter dan ooit tevoren op de gemeente-stadmonitor. We zitten ook boven het Vlaams gemiddelde op de meeste kenmerken! Bedankt hiervoor!

De Gemeente-Stadsmonitor is een handig hulpmiddel om te kijken hoe het gaat in elke Vlaamse gemeente en stad. In de monitor staan meer dan 400 indicatoren die iets vertellen over de omgeving. Een deel daarvan komt van vragen die het Agentschap Binnenlands Bestuur elke drie jaar stelt aan mensen tussen de 17 en 85 jaar in alle Vlaamse gemeenten en steden. Het andere deel komt uit databanken met informatie over bepaalde zaken binnen elke gemeente of stad. Deze indicatoren laten zien hoe het gaat in de gemeente of stad. Het Agentschap Binnenlands Bestuur wil met deze monitor de lokale besturen helpen om slimme beslissingen te nemen voor hun beleid.

Bovengemiddeld Bertem

Als we kijken naar onze gemeente, valt het op dat we in de meeste categorieën beter scoren dan het Vlaamse gemiddelde. Niet alleen dat, maar we scoren ook op vele vlakken beter dan het resultaat van de Gemeente-Stadsmonitor van drie jaar geleden. Hieronder een klein overzicht van de grootste stijgers bij ons, ten opzichte van 2020:

  • Tevredenheid over digitale diensten: van 70% naar 77%
  • Voldoende consultatie bewoners: van 33% naar 39%
  • Tevredenheid over de gemeente: van 75% naar 80%
  • Tevredenheid over de loketdiensten: van 78% naar 81%

We bedanken iedereen die heeft deelgenomen aan het onderzoek en zullen als lokaal bestuur steeds blijven streven naar het beste voor onze inwoners.

Een volledig overzicht van alle resultaten vindt u op de website van de Vlaamse overheid.

Gepubliceerd op dinsdag 06 februari 2024
Nieuwsoverzicht
monitor

Openingsuren & contact

Burgerzaken

Deel deze pagina