naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Een klimaatrobuuste tuin in een handomdraai - infosessies

Met drie online infosessies schetst de Tuincoach in samenwerking met EcoWerf hoe u van uw tuin een groenere, duurzamere en meer klimaatbewuste tuin kan maken. Zo wordt hij beter bestand tegen langere periodes van neerslag én droogte.

De sessies zijn gratis, maar inschrijven is verplicht: surf naar ‘Minder afval’ op www.ecowerf.be.

De TuinCoach is een onderdeel van de afvalpreventiewerking van EcoWerf en het provinciaal project ‘Leve de Tuin’.

Online infosessie ‘Water in de Tuin’

Donderdag 7 maart – 20.00 uur

De Tuincoach toont u kleine en grotere ingrepen om regenwater in uw tuin te houden. Door uw tuin om te vormen tot een spons, slaat hij water op voor droge periodes. Tegelijkertijd beperkt u zo de kans op wateroverlast, voor uw eigen tuin en woning, maar ook voor uw omgeving.

Online infosessie ‘Kleine ontharding, groenere omgeving’

Dinsdag 12 maart – 20.00 uur

‘Ontharden’, het klinkt heftig, maar weet dat u zelfs met kleine ingrepen een gevel, koertje, terras en oprit een stuk groener en koeler maakt. Enkele tegels vervangen door (klim)planten maakt een wereld van verschil. Water kan opnieuw in de bodem dringen, de natuur herleeft en u geniet van een aangenamere omgeving.

Online infosessie ‘Afval in de tuin: hergebruiken of juist verwijderen’

Donderdag 14 maart – 20.00 uur

Wanneer u uw tuin onthardt of herinricht, dan is het vrijgekomen materiaal niet noodzakelijk ‘afval’. In deze inspiratiesessie geeft de Tuincoach suggesties over hoe u sloophout, steenpuin, dakpannen, snoeihout … kan hergebruiken. Hij geeft ook info over waar u naartoe kan met afval dat u niet hergebruikt, of met gevaarlijk afval zoals asbestgolfplaten.

Gepubliceerd op donderdag 15 februari 2024
Nieuwsoverzicht