Coronavirus COVID-19

De meest recente nieuwsberichten

Covid Safe Ticket

U moet een coronapas of Covid Safe Ticket tonen op verschillende plaatsen.

Alle info hierover vindt u op covidsafe.be/nl of www.bertem.be/nieuwsdetail/4624/het-covid-safe-ticket-en-ik

Testen

Laat u altijd meteen testen op COVID-19 als u symptomen heeft of wanneer u contact had met een besmet persoon. Bel hiervoor niet naar uw huisarts, maar gebruik de online zelfevaluatie.

Meer info over testen op corona.

Quarantaine en isolatie

Quarantaine betekent dat u zich preventief afzondert, om een mogelijke verspreiding van het coronavirus te beperken. Isolatie betekent dat u thuis blijft als u ziek bent of positief testte op het coronavirus.

Meer info over quarantaine en isolatie

Vaccinatie

De inwoners van Bertem worden in het vaccinatiecentrum Colomba in Kortenberg (Wijngaardstraat 1) gevaccineerd: www.vaccinatiecentrumbertem.be

Voor wie vervoer naar Kortenberg niet evident is en niet kan rekenen op familie of vrienden, bel naar tel. 016 49 99 87 (van maandag tot vrijdag, telkens van 9 tot 13 uur en van 13.30 tot 17.30 uur). Samen bekijken we dan welke oplossing we u kunnen bieden. We werken samen met de mindermobielencentrale en verschillende taxibedrijven. U betaalt een bijdrage van 5 euro voor de heen- en terugrit tezamen. De rest van de kost wordt betaald door het vaccinatiecentrum. Let wel: u moet eerst uw afspraak voor uw vaccinatie maken.

U ontvangt een tweetal weken voor u aan de beurt bent een persoonlijke uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid. In die uitnodiging staat hoe u uw afspraak kan bevestigen, wijzigen of weigeren. De vaccinatie en het vaccin zijn gratis.

Meer info

Meer info over het coronavirus

Kinderen en jongeren

Zoekt u een luisterend oor?

  • Tele-Onthaal: tel. 106 of chat op tele-onthaal.be.
  • Jongeren kunnen terecht bij Awel: tel. 102 of chat op awel.be.
  • Mail, bel of chat gratis en anoniem met de professionele hulplijn 1712 bij vragen over geweld en conflicten in het gezinwww.1712.be (telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9 en 18 uur, via chat van maandag tot donderdag van 13 tot 20 uur)
  • Zelfmoordlijn: tel. 1813 of www.zelfmoord1813.be 
  • Druglijn: tel. 018 15 10 20 of www.druglijn.be 

E-loket

  • Bertem helpt! Vraag naar een helpende hand!

    Formulier