naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Brandgevaar opnieuw code geel in natuur- en bosgebieden

Het Agentschap voor Natuur en Bos schaalt af naar code geel voor brandgevoelige gebieden in onze provincie, ook voor het Bertem- en Eikenbos. Code geel betekent een verhoogd risiso. Dus wees nog altijd voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden en maak er geen vuur.

De neerslag van gisteren en de nog te verwachten neerslag zorgen voor een stevige verfrissing van de strooisellaag en de toplaag van de bodem. Hierdoor daalt het brandgevaar tijdelijk. De daling hangt samen met luchtstromingen met een meer maritiem karakter en hogere waarden voor de relatieve luchtvochtigheid.

Wees toch nog altijd voorzichtig

  • Hou er rekening mee dat u nooit open vuur mag maken in bos- en natuurgebieden.
  • U mag nooit (vrij) open vuur maken, zelfs niet op een afstand van 25 m tot bossen en 100 m tot huizen, boomgaarden, hagen, graan, stro, mijten of van plaatsen waar vlas te drogen is gelegd, tenzij u schriftelijke toelating hebt van de gemeentelijke overheid waar u het open vuur wilt houden.
  • Rook niet in bos- en natuurgebieden. Gooi zeker geen sigarettenpeuk in de berm of uit uw wagen tijdens het rijden om gras- en bermbranden te voorkomen.
  • Laat kinderen niet zonder toezicht in bos- en natuurgebieden.
  • Het gebruik van onkruidbranders wordt afgeraden.
  • Barbecuestellen moeten op een onbrandbare ondergrond geplaatst worden, zodat de hete kolen geen grasbrand veroorzaken. Blusmiddelen (emmers, water en zand) dienen te worden voorzien.

Bijkomende tips

Gepubliceerd op woensdag 21 juni 2023
Nieuwsoverzicht
brandgevaar code geel

Lees meer artikels over

Deel deze pagina