Vrijetijdsregio Druivenstreek

De gemeenten Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren werken voortaan samen rond vrije tijd. De Vrijetijdsregio Druivenstreek is de naam van dit intergemeentelijk samenwerkingsverband (IGS) en wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

De gemeenten in de Druivenstreek hebben reeds een lange geschiedenis van bovenlokaal samenwerken in de vrijetijdssfeer. Niet alleen de cultuur- en gemeenschapscentra kennen een sterke samenwerkingstraditie. Ook de bibliotheken van Overijse, Tervuren, Hoeilaart, Huldenberg en Bertem bundelen hun krachten voor o.a. leespromotie, aankoop van materialen en e-inclusie. De Druivengemeenten organiseren ook al lang samen een aanbod op vlak van sport en jeugd. Deze geschiedenis van bovenlokaal samenwerken in de vrijetijdssfeer zit nu vervat in de intergemeentelijke samenwerking ‘Vrijetijdsregio Druivenstreek’.

Door overleg en samenwerking tussen de diverse vrijetijdsactoren in de regio willen we een toegankelijke en kwaliteitsvolle vrijetijdswerking realiseren, waaraan alle inwoners kunnen participeren. De Vlaamse overheid investeert zes jaar lang +/- 80 000 euro om deze doelstelling te ondersteunen. Met deze middelen werd o.a. een coördinator aangeworven om actoren in het domein van de vrije tijd in onze gemeenten te informeren en te ondersteunen, om duurzame samenwerking te stimuleren en om overleg en afstemming tussen de spelers in het veld van de vrije tijd te stimuleren.

Lees ook de 'cultuurnota' die u op deze pagina kan downloaden.

Deel deze pagina