naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bertemnaar Jorre Verstraeten gaat voor een Olympische medaille!

Ze komen eraan: de Olympische Spelen in Tokio. Mét een Bertemnaar die voor niks minder dan een medaille gaat! Judoka Jorre Verstraeten, de beer van Bertem, strijdt op zaterdag 24 juli voor een podiumplaats. En wij supporteren met z’n allen voor ‘onze Jorre’. Hang die vlag dus al maar uit!

Student en topsporter, Jorre Verstraeten, heeft het druk. Hij studeert sportmanagement aan de VUB. Voor zijn judotrainingen moet hij in Louvain-La-Neuve zijn. Overdag vindt u Jorre dus niet zoveel in Bertem. Maar als hij thuis is, is de kans groot dat u hem al joggend aan de Slangenpoel tegenkomt. Hoewel, daar zal u hem nu ook niet tegen het lijf lopen. Hij is zich volop aan het voorbereiden voor de Olympische Spelen in Tokio, zijn jongensdroom die uitkomt. Wij stellen u graag voor aan onze rijzende judoster.

Van de Container Cup naar de Olympische Spelen

Vlaanderen leert Jorre kennen in april 2021 tijdens de Container Cup. Hij verpulverde er de vorige toptijd van wielrenner Mathieu van der Poel die vorig seizoen de Container Cup won. Jorre behaalde uiteindelijk de derde plaats in het eindklassement.

En hoewel heel Vlaanderen pas in april met hem kennismaakte, was hij al lang geen onbekende meer in de judowereld. Tot zijn 13de combineerde de jonge sporter judo met atletiek. Hij stopte met atletiek om nog meer uit het judo te halen. Met succes. In de jeugdcategorieën behaalt hij de ene medaille na de andere. En ook bij de senioren bewijst hij dat hij een topper is! Hij behaalde brons op het EK in Minsk in 2019 en op het EK in Praag in 2020. Begin 2021 kaapt Jorre de gouden medaille weg in het Turkse Antalya op het Judo Grand Slam. Maar zijn grote droom is natuurlijk deelname aan de Olympische Spelen.

Jorre: “Elke jonge sporter droomt van de Olympische Spelen. Ook ik, al van kleins af aan. Dat ik naar de Olympische Spelen kan, is dus een droom die uitkomt. Zeker nu de Spelen in Japan zijn, waar het judo vandaan komt. Dáár als judoka bij kunnen zijn, maakt het nóg specialer.”

Het zijn drukke weken voor onze dorpsgenoot. Met één doel: een Olympische medaille.

Jorre: “De laatste weken ben ik volop met de voorbereidingen bezig. Het zijn zware weken vol trainingen, maar ik heb er veel zin in om te laten zien wat ik kan. Want het doel is toch wel om een medaille mee naar Bertem te brengen. In het judo kan alles, iedereen kan van iedereen winnen en dus ook verliezen. Als ik die dag mijn beste ik ben, is een medaille zeker mogelijk.”

En die dag is natuurlijk zaterdag 24 juli. De dag waarop we allemaal vol spanning zullen supporteren voor ‘onze’ judoka. Succes, Jorre!

Supporter mee!

Op een topsporter als Jorre mogen we fier zijn. Aan het gemeentehuis wappert speciaal voor hem de Olympische vlag. Steun hem ook en hang een vlag of spandoek aan uw raam of in de voortuin. Laat zo zien dat heel Bertem achter onze judoka staat!

Gepubliceerd op woensdag 07 juli 2021
Nieuwsoverzicht
Jorre Verstraeten

Lees meer artikels over

Deel deze pagina