naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Een buurtinformatienetwerk (BIN) verhoogt de veiligheid

Het buurtinformatienetwerk is een gestructureerde samenwerking tussen burgers, zelfstandigen, bedrijven en het lokaal bestuur. De samenwerking steunt op drie pijlers: participatie, communicatie en preventie. Zo voorkomen we samen criminaliteit en verhogen we de veiligheid in onze woonomgeving.

Door samen te werken aan de veiligheid binnen de eigen woon- of werkomgeving wordt criminaliteit voorkomen. In woonwijken waar een BIN actief is, ligt de solidariteitsgraad en het samenhorigheidsgevoel hoger. Iedereen kan deelnemen zonder enig risico.

Hoe werkt het?

U sluit zich aan bij het lokale BIN. In Bertem zijn twee BINs actief. BIN Kouter/Grauwe Steenberg is actief voor de wijken rond deze straten, inclusief de Hoogveldbaan. BIN Varenberg is actief in de wijken rond de Vossenstraat, de Dorpsstraat, Groenendaal en de Blokkenstraat. U kan de BINs contacteren voor meer informatie of om lid te worden via binbertem@gmail.com of binvarenberg@outlook.com.

Als u iets abnormaals opmerkt of er gebeurt iets in uw woon- of werkomgeving contacteert u de politie. Op basis van uw melding wordt beslist of het BIN wordt opgestart om iedereen op de hoogte te brengen. Daarnaast wordt het BIN gebruikt voor de verspreiding van niet-dringende preventie- en feedbackberichten.

Zelf een BIN opstarten? 

Wilt u zelf een BIN in uw wijk opstarten? Neem dan even contact met één van de bovenstaande BINs of met de politie en het lokaal bestuur. Zij begeleiden u bij de opstart.

Gepubliceerd op vrijdag 29 april 2022
Nieuwsoverzicht
BIN

Openingsuren & contact

Wijkbureel Bertem politiezone Voer en Dijle

adres
Tervuursesteenweg 1783060 Bertem
Tel. tel.
016 55 12 30
e-mail
Pz.vodi.wijk.bertem@police.belgium.eu

Interventieploegen politiezone Voer en Dijle

adres
Oude Nethensebaan 153051 Oud-Heverlee

Centraal onthaal politiezone Voer en Dijle

adres
Markt 73080 Tervuren
Tel. tel.
016 55 13 55
e-mail
Pz.vodi.onthaal@police.belgium.eu

Deel deze pagina