naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Opgepast voor valse e-mails om uw afvalstoffenheffing te betalen!

Opnieuw doen er e-mails de ronde waarin u aangemaand wordt om uw afvalstoffenheffing en rioolbelasting te betalen. Zo'n belasting bestaat niet! Dit zijn klassieke voorbeelden van phishing om u op te lichten. Ga er niet op in!

In de mail van Agerant gerechtsdeurwaarders wordt u zogezegd in naam van de gemeente Bertem gevraagd om de gemeentelijke afvalstoffenheffing en rioolbelasting te betalen. Deze communicatie zou u ook per post ontvangen, volgens de e-mail. 

Een dergelijke belasting bestaat niet en wordt dus niet geïnd door het lokaal bestuur Bertem. De gemeente Bertem werkt op vlak van afval en riolering samen met EcoWerf. In geval van kosten of niet-betaling nemen zij contact met u op.

Wat kan u doen? 

Phishers gaan steeds driester en meer gedetailleerd te werk om persoonlijke gegevens en geld van u te stelen. Wees daarom altijd alert!

Ontvangt u een valse mail of sms, 

Valse e-mails worden vaak verstuurd met een foutief e-mailadres, maar criminelen 'spoofen' soms ook een e-mailadres. In dat geval bouwen ze het e-mailadres na en versturen e-mails vanuit dat e-mailadres. Twijfelt u of een e-mail afkomstig is van ons of niet? Neem even contact met ons op!

Op de website van consumentenbescherming vindt u meer info en tips om u tegen phishing te beschermen. 

Gepubliceerd op vrijdag 17 maart 2023
Nieuwsoverzicht
phishing

Deel deze pagina