naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

40ste Jaarmarkt Bertem op 30 september

Wij zijn al aan het aftellen. Nog een dikke week en het is weer Jaarmarkt. Traditiegetrouw bruisen dan het Gemeenteplein en de aanpalende straten van de activiteiten. Al vanaf 8 uur kan u op de verschillende markten terecht. Maar er is nog zoveel meer te beleven!

Prijskampen en wedstrijden

9 uur: Belgisch Studbook van de Shetland Pony, inlichtingen tel. 02 768 23 13

Vanaf 13 uur: prijskamp warmbloedpaarden en provinciale prijskamp Brabantse trekpaarden - provinciale goedgekeurde dekhengstenprijskamp B.T. 3 jaar en ouder.

Boekenverkoop bibliotheek

Vanaf 8 uur kan u terecht aan ons kraam op het Gemeenteplein. Snuister tussen onze afgevoerde werken: volwassen fictie, non-fictie en ook jeugdboeken! Alle werken worden verkocht aan 0,50 euro per stuk, te betalen in cash of via Payconiq.

Bezoek de afvalarme tuin

Onze gemeente heeft in de tuin van de Pastorij een afvalarme tuin ingericht. U komt er te weten hoe u de hoeveelheid groenafval kan verminderen en hergebruiken. Er is een ruim overzicht van bodembedekkers en u vindt er ook een takken vlechtwal. Er is een uitgebreide fruit- en groentetuin en een demostand waar u meer uitleg krijgt over composteren. Tijdens de Jaarmarkt kan u van 10 tot 16 uur de tuin bezoeken, zoals altijd aan de Vossenstraat 4.

Tentoonstelling 40 jaar Jaarmarkt Bertem

De Erfgoedkamer heet alle bezoekers welkom op de tentoonstelling op de 1e verdieping van De Pastorij. Omdat het de 40e Jaarmarkt is, geeft de tentoonstelling een overzicht van al de vorige edities met foto’s en documenten. Kom kijken en zoek naar bekenden op de foto’s of herken misschien uzelf, enkele tientallen jaren jonger! De tentoonstelling is open van 10 tot 17 uur. Nadien kan u de tentoonstelling nog bezoeken tijdens de wekelijkse openingsuren van de Erfgoedkamer: op woensdag van 14 tot 16 uur en vrijdag van 19 tot 21 uur.

Muziek, animatie, hapjes en drankjes

Geniet om 15.30 uur van het optreden van de Koninklijke Fanfare De Vier Heemskinderen. Om 17 uur zal Steam Factory de tent doen daveren.

Daarnaast is er nog heel wat animatie en kan u uw honger of dorst stillen aan de drank- en eetstandjes.

Impact op het verkeer

Om dit allemaal mogelijk te maken, zijn er ook heel wat verkeersmaatregelen nodig. Hou hier zeker rekening mee!

Organisatie: Jaarmarktcomité Bertem in samenwerking met het lokaal bestuur Bertem

Meer info: Jaarmarktcomité Bertem, dienst vrije tijd, tel. 016 49 99 98, vrijetijd@bertem.be 

Gepubliceerd op woensdag 20 september 2023
Nieuwsoverzicht
Jaarmarkt

Openingsuren & contact

Vrije tijd

Lees meer artikels over

Deel deze pagina