naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De Schrijfwijzen 2023

Doe mee aan het Groot Dictee! Omdat 'een bib meer is dan een hoop planken met boeken erop' (dixit De Standaard) organiseren we voor de vijfde keer het Groot Dictee of 'de 10 miles voor de taalliefhebber' (dixit de VRT).

"Het is een dictee voor iedereen die graag speelt met letters. U hoeft geen spellingkrak te zijn om mee te doen. Het wemelt niet van de moeilijke woorden, maar laat u in verschillende rondes creatief aan de slag gaan met taal", zegt An Leenders van Creatief Schrijven vzw, die het dictee organiseert. De tekst die simultaan in ongeveer 100 bibliotheken wordt voorgelezen, is geschreven door jong talent. Daarvoor organiseerde Creatief Schrijven vzw een wedstrijd.

We verwelkomen u graag in CC Den Blank (polyvalente zaal) in Overijse voor dit ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt.

De Schrijfwijzen start om 20 uur stipt. Trommel uw taalminnende vrienden op en speel mee.

Inschrijven is gratis. Er zijn prijzen en eeuwige roem te winnen. De winnaars van alle bibliotheken en van het online taalspel van De Standaard nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale van De Schrijfwijzen in Antwerpen.

Klik hier om in te schrijven.

Graag wat oefenen? In samenwerking met VRT schotelt vzw Creatief Schrijven u een aantal oefendictees voor. Zo leest taaladviseur Ruud Hendrickx een fragment van de dicteetekst van vorig jaar voor: het verhaal 'Dolly' van Annika Cannaerts. Hoe zit het nu weer met d en t? Wanneer schrijft u al dan niet een tussen -n- of een trema? En moet een woord nu al dan niet aan elkaar? Dat en veel meer krijgt u nog eens duidelijk op een rij gezet tijdens de gloednieuwe online cursus 'Foutloos spellen' van Creatief Schrijven vzw. De ideale opwarmer.

Praktisch

Waar? CC Den Blank (polyvalente zaal) - Overijse
Wanneer? Vrijdag 6 oktober 2023 om 20 uur
Klik hier om in te schrijven.

Georganiseerd door de bibliotheken van Vrijetijdsregio Druivenstreek en vzw Creatief Schrijven.
Gepubliceerd op donderdag 21 september 2023
Nieuwsoverzicht
De Schrijfwijzen

Openingsuren & contact

Bibliotheek Bertem

Bibliotheek Leefdaal

adres
Vlieguit 63061 Leefdaal
Tel. tel.
016 49 97 93

Lees meer artikels over

Deel deze pagina