naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wat mag er allemaal in de PMD-zak?

Speelgoed, batterijen en kleine elektro, zoals scheerapparaten, afstandsbedieningen, bankkaartlezers en opladers. We vinden het allemaal in de blauwe zak, maar het hoort er niet in thuis. Dit zorgt voor brandgevaar bij de inzameling ervan en in de sorteercentra. Hou het veilig en sorteer correct!

Het lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet! Die zaken zorgen voor extra brandgevaar bij de inzameling van PMD en in de sorteercentra.

De boodschap is dan ook duidelijk: denk aan de veiligheid van ons afvalteam en de mensen die werken in de sorteercentra. Breng uw batterijen en elektro gratis naar een EcoWerf-recyclagepark of naar een van de inzamelpunten van Bebat en Recupel.

Hoe zit dat ook alweer?

PMD: De P in PMD staat voor plastic verpakkingen. Alle andere (grote) plastic voorwerpen, zoals speelgoed of emmers, brengt u best naar een EcoWerf-recyclagepark.
Meer informatie op www.ecowerf.be of www.fostplus.be.

Elektro: Met oude elektrische en elektronische apparaten kunt u gratis terecht op alle EcoWerf-recyclageparken en in alle Recupel-inzamelpunten, waaronder kringwinkels en elektrozaken.
Meer informatie op www.ecowerf.be of www.recupel.be.

Batterijen: Gebruikte batterijen die u kunt verwijderen uit het toestel, geeft u gratis af in een van de vele Bebat-inzamelpunten waaronder de EcoWerf-recyclageparken.
Meer informatie op www.ecowerf.be of www.bebat.be.

Gepubliceerd op woensdag 01 november 2023
Nieuwsoverzicht
ecowerf vierkant

Lees meer artikels over

Deel deze pagina