naar top
Gemeente Bertem

Werken aan de Hulstbergstraat in Meerbeek

Op 8 februari starten er werken aan de Hulstbergstraat in Meerbeek. Hierdoor is de Hulstbergstraat niet toegankelijk tussen de Heerbaan en Klein-Vilvoordestraat.

Bedoeling is een veilige en vlotte fietsverbinding tussen Meerbeek en Bertem in te stellen. Hiervoor wordt er onder andere een tweerichtingsfietspad aangelegd en worden de kruispunten veiliger gemaakt. Het wegdek wordt ook vernieuwd en er zal een gescheiden riolering worden aangelegd om meer regenwater in de bodem te laten infiltreren.

Gedurende de werken worden er twee omleidingen voor personenverkeer ingesteld. De eerste omleiding verbindt Bertem centrum met Meerbeek via de Bosstraat en Brusselsesteenweg (blauwe route). De tweede omleiding start ter hoogte van Leefdaal op de Tervuursesteenweg en loopt via de Everbergsesteenweg (oranje route). Beide omleidingen zijn tweerichtingsverkeer.

Het zware verkeer (> 3,5t) wordt omgeleid langs de E40. Voor hen is Meerbeek bereikbaar via afrit 21 (Sterrebeek).

Er wordt in fases gewerkt:

  • Fase 1 -> donderdag 8 februari 2024 tot juni 2024
  • Fase 2 -> maart 2024 tot juli 2024
  • Fase 3 -> april 2024 tot augustus 2024
  • Fase 4 -> kan pas opstarten nadat fase 1 tot en met 3 volledig zijn afgerond: dit is voorzien in de loop van de maand augustus 2024 en zou afgerond zijn in de maand september 2024.

Tot fase 3 is speelbos 't Vossenhol bereikbaar via de Meerbeeksesteenweg. Daarna is 't Vossenhol bereikbaar via de Hoogveldbaan.

Kaart bron: Google Maps

Meer info: https://www.kortenberg.be/start-werken-project-hulstbergstraat-vanaf-8-februari-2024 

Gepubliceerd op dinsdag 30 januari 2024
Nieuwsoverzicht