naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lezing Manu Keirse 'Elkaar helpen bij verlies en verdriet'

De bibliotheek organiseert op woensdag 6 maart om 19u30 de lezing ‘Elkaar helpen bij verlies en verdriet’ binnen het kader van het initiatief ‘Zonnebloem.’ Spreker van dienst is Manu Keirse, emeritus hoogleraar verliesverwerking én inwoner van Bertem.

Als het over rouwen en verlies gaat, komen vaak dezelfde vragen naar boven: Is het normaal dat je je na maanden nog zo verdrietig voelt? Is het nog ooit mogelijk om weer van het leven te genieten? Hoe kun je iemand in verdriet helpen en troosten? Om verlies te overleven moet je rouwarbeid verrichten. Je kunt mensen hierbij ondersteunen of het hen net moeilijker maken. Met zijn lezing ‘Elkaar helpen bij verlies en verdriet’ wil Manu Keirse handvatten geven en tips aanreiken om zowel mensen in verdriet zelf als hun omgeving te leren wat helpt en niet helpt om te overleven.

Deze lezing kadert binnen het nieuwe, hartverwarmende initiatief ‘Zonnebloem’ van mama Emilie die zelf in februari 2023 plots en onverwacht dochtertje Charlotte verloor. ‘Zonnebloem’ wil op een laagdrempelige manier verschillende initiatieven nemen om het thema in de gemeente bespreekbaarder te maken. Zo kunnen mensen contacten maken met andere (groot)ouders die hetzelfde meemaken, om te spreken over jouw kind en over jouw verdriet en om te helpen wanneer iemand uit je omgeving een kind verliest.

Aansluitend zorgen we voor tijd en thee voor wie wil napraten of mee wil nadenken over verdere troostende initiatieven in het kader van ‘Zonnebloem’.

Deze lezing is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan op de website van de bibliotheek: bertem.bibliotheek.be.

Gepubliceerd op woensdag 24 januari 2024
Nieuwsoverzicht
Manu Keirse

Openingsuren & contact

Bibliotheek Bertem

Bibliotheek Leefdaal

adres
Vlieguit 63061 Leefdaal
Tel. tel.
016 49 97 93

Lees meer artikels over

Deel deze pagina