naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Workshops robots programmeren voor kinderen

Op woensdag 24 april en 8 mei organiseert de bib van Bertem in samenwerking met UCLL Techniek- en WetenschapsAcademie opnieuw enkele workshops LEGO robots programmeren voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Op woensdag 15 mei doen we een miniversie voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

Woensdag 24 april : ‘Once Upon a tech’ voor kinderen van 6 tot 9 jaar

Er was eens... een sprookje dat niet goed afliep en daardoor de sprookjesboeken net niet haalde. Lukt het jou om in deze workshop nieuwe robotpersonages toe te voegen en het sprookje te redden? Jouw kind leert tijdens deze workshop creatief en probleemoplossend denken en ontwikkelt uitgebreide computationele vaardigheden, kortom alle skills om futureproof aan de slag te kunnen gaan.

Woensdag 8 mei: ‘Cargo Connect’ voor kinderen van 8 tot 12 jaar

ALLES OP WIELTJES! Echt iets voor jou! Rijd de toekomst in met de challenges van de First Lego League® Cargo Connect mat. Lukt het jou om de pakketjes op tijd te bezorgen of de elektrische auto te programmeren? Durf jij deze futureproof challenge aan?

Woensdag 15 mei: ‘Een verhaal met robots’ voor kinderen van 4 tot 6 jaar

We vertrekken vanuit een prentenboek dat wordt voorgelezen. Daarna gaan we aan de slag met het verhaal, maar dan op een bijzondere manier… Kom jij kennismaken met onze Beebots en Qobo de robotslak?

  • De workshop van 14 uur tot 15 uur is VOLZET.
  • De workshop van 15.30 uur tot 16.30 uur is VOLZET.
Gepubliceerd op donderdag 04 april 2024
Nieuwsoverzicht
Kinderen spelen met robots

Openingsuren & contact

Bibliotheek Bertem

Bibliotheek Leefdaal

adres
Vlieguit 63061 Leefdaal
Tel. tel.
016 49 97 93

Deel deze pagina