Huisvestingsproject 't Blok Bertem

De gemeente leverde in maart 2016 de bouwvergunning voor het huisvestingsproject 't Blok in het centrum van Bertem af. Op 17 mei 2017 startten de infrastructuurwerken. Vervolgens bouwt Elk zijn Huis cvba er woningen.

De gemeente startte op 17 mei 2017 met de, voor de ontsluiting van het binnengebied tussen het Gemeenteplein en de Tervuursesteenweg, noodzakelijke infrastructuurwerken. Elk zijn Huis cvba wil vanaf april 2018 aansluiten met de bouw van de op haar domein voorziene woningen. Het project van Elk zijn Huis voorziet in de bouw van 4 Vlabinvest koopwoningen, 10 Vlabinvest huurappartementen, 10 woningen en 12 appartementen voor verhuur aan sociale voorwaarden.

Deze woningen en appartementen worden verdeeld over 5 bouwblokken. De appartementen worden gerealiseerd in meergezinswoningen in twee woonlagen, meer bepaald gelijkvloerse appartementen met daarboven een duplex appartement. Onder een van de woonblokken is een parkeergarage voorzien.

Elk zijn Huis realiseert het project met financiering van Vlabinvest, de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de ondersteuning van de Provincie Vlaams-Brabant.

De voorwaarden waaraan kandidaat-huurders en kandidaat-kopers dienen te voldoen om in aanmerking te komen, zijn vrij verkrijgbaar bij Elk zijn Huis en op de website van Elk zijn Huis en Vlabinvest.

Er werd een inschrijvingsregister geopend voor Vlabinvest kandidaat-kopers, specifiek met betrekking tot het project ’t Blok op de zetel van de sociale huisvestingsmaatschappij EzH in Tervuren.

Raadpleeg het inplantingsplan hieronder.

Voor meer informatie

Deel deze pagina