Nieuwe school

Waarom een nieuwe school?

Iedereen is het er al jaren over eens: de gemeentelijke kleuter- en basisschool van Leefdaal is verouderd en voldoet niet meer aan de noden van vandaag. De gemeenteraad besliste daarom in 2011 om de school te renoveren. Na grondig studiewerk werd in 2013 gekozen voor een volledige nieuwbouw in plaats van een renovatie. Zo kunnen we een duurzamere en energievriendelijkere school bouwen die ook op een langere termijn mee kan evolueren met de noden van het hedendaagse onderwijs.

In 2013 vroeg de gemeente hiervoor subsidies aan bij de Vlaamse overheid. Eind december 2019 kwam eindelijk groen licht vanuit Vlaanderen en kregen we het nieuws dat we een subsidiedossier mochten indienen: hét signaal voor de gemeente om de plannen uit te tekenen. De gemeenteraad besliste op 24 november 2020 dat er ook een nieuwe kleuterschool en een polyvalent gebouw zou komen. Er werd een ontwerp opgemaakt en een aannemer gezocht. In januari 2023 kunnen de werken daadwerkelijk starten.

Troeven van de nieuwbouwschool

  • toekomstgericht, duurzaam en energiezuinig schoolgebouw op maat van het kind
  • kleuterschool en lagere school samen in één schoolgebouw
  • grotere klassen met degelijke en nieuwe materialen
  • schone lucht dankzij goed geventileerde klaslokalen
  • groene, stimulerende schoolomgeving

Veilig naar school

We scheiden zoveel mogelijk het school- en het werfverkeer om de veiligheid van de schoolgaande kinderen te garanderen.

Er komen geen containerklassen en de kinderen kunnen in hun eigen klas les volgen tijdens de bouw. De speelplaats wordt verplaatst naar de vroegere parking.

We evalueren voortdurend de verkeersmaatregelen en sturen bij wanneer nodig. De meest actuele verkeersmaatregelen vindt u in ons nieuwsoverzicht.