naar top
Gemeente Bertem

Jefkes en Mamers nr. 2

Iedere eerste zondag van juli wordt de Leefdaalse dorpskom het toneel van de traditionele stoet van de jongmansgilde 'de Jefkes' en haar zustervereniging 'de Mamers' met rond de middag als hoogtepunt de Koningsschieting aan de staande wip in de dreef (aan de Boskee te Leefdaal, tegenover het kasteel).

Deze eeuwenoude folkloristische uitstap start om 9.30 uur aan G.C. De Vlieg-In en wordt muzikaal begeleid door de Koninklijke Fanfare Sint-Lambertus.

In de voormiddag pikken we de koningen van het vorige jaar thuis op en passeren we rond 11 uur aan het oud-gemeentehuis van Leefdaal (Dorpsstraat 492) waarna de burgemeester en de schepenen zich bij de stoet aansluiten. Na een bezoek aan het kasteel bij graaf de Liedekerke trekken we om 12 uur in stoet naar de dreef voor de jaarlijkse wipschietingen met pijl en boog en de daaropvolgende inhuldiging van de nieuwe koningen.

Kom gerust eens een kijkje nemen tijdens dit eeuwenoud cultureel evenement, waar we als Leefdalenaren terecht fier op mogen zijn!

Contactgegevens

e-mail
e-mail

Lokaal

naam
Gemeenschapscentrum Vlieg-In
adres
Vlieguit 63061 Leefdaal
foto:

Contact

naam
Geert
adres
Meyers3061 Leefdaal
tel.
02 767 17 53
GSM
0495 28 19 20
e-mail
KF.Sint.Lambertus.Leefdaal@telenet.be