naar top
Gemeente Bertem

Samana Leefdaal

Samana Leefdaal bouwt voort op al het goede dat Ziekenzorg CM zoveel jaar bood en legt nieuwe accenten om ook andere mensen op een eigentijdse manier aan te spreken.
 
Ziekenzorg CM heet sinds 24 september 2016 immers Samana, dus ook Ziekenzorg Leefdaal werd Samana Leefdaal.
 
Van naam veranderen doet u niet zomaar. Zeker niet als vereniging die al meer dan 65 jaar in heel Vlaanderen gekend is. Maar de naam 'Ziekenzorg CM' riep voor steeds meer mensen een fout beeld op.
 
Chronisch zieke mensen, vooral jongeren, vragen niet om 'ziekenzorg'. Zij willen hun leven zelf in handen nemen. Ook mantelzorgers worden door de naam Ziekenzorg op het verkeerde been gezet. Die zegt immers letterlijk dat we zorgen voor zieke mensen, niet dat we ook heel wat betekenen voor de naasten die hen dag in dag uit bijstaan. Tenslotte vonden tal van (kandidaat) vrijwilligers niet de weg naar ons, omdat ze zichzelf niet meteen 'ziekenzorg' zien verlenen.
De boodschap was daarom duidelijk: als onze naam niet meer staat voor wat we doen en zijn, hoe willen we dan dat mensen begrijpen wat we voor hen kunnen betekenen?
 
Daarom gingen we samen op zoek naar een nieuwe naam. 'Samen' was met voorsprong het belangrijkste kernwoord dat werd ingezonden bij de zoektocht naar een nieuwe naam. De tweede bouwsteen van de nieuwe naam is het woord 'mana' dat kracht betekent. Samana betekent dus eigenlijk: Samen Sterk!
 
Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. Centraal in dat logo staan twee figuren. Schouder aan schouder. Of kijken ze elkaar aan? Maakt niets uit, ze zijn er voor elkaar, ze communiceren. Met elkaar, met iedereen.
 
Mensen met elkaar verbinden, vormt een rode draad bij Samana Leefdaal. Samana stelt eenzame mensen en/of thuisgebonden zieke mensen centraal. Sociaal contact mogelijk maken, is onze belangrijkste opdracht. We creëren een warme buurt, waar mensen elkaar opzoeken en zieke mensen samen ondernemen wat ze alleen niet kunnen.
 
Voor meer informatie over Samana in het algemeen kan u terecht op www.samana.be. Voor meer informatie i.v.m. de plaatselijke werking van Samana Leefdaal kan u terecht op www.samanaleefdaalblog.wordpress.com.
 
 

Contactgegevens

e-mail
e-mail
foto:

Contact

naam
Luc Imbrechts
adres
Vlieguit 163061 Leefdaal
tel.
027673485
GSM
0496161040
e-mail
luc.imbrechts@telenet.be