naar top
Gemeente Bertem

K.F. Sint-Lambertus Leefdaal

De Koninklijke Fanfare Sint-Lambertus …

is een muziekvereniging uit Leefdaal, opgericht in 1875, die op dit ogenblik een 40-tal muzikanten telt.

Wij bieden de kans aan actieve muziekbeoefenaars om hun hobby te beleven door samen in groep muziek te spelen onder de deskundige leiding van onze dirigent Jaak Pieters.

We verzorgen regelmatig muziekconcerten en organiseren daarnaast diverse andere activiteiten. We nemen ook deel aan allerhande evenementen binnen en buiten onze dorpsgemeenschap.

Zo bieden we een sociale, aangename en leerrijke vrijetijdsbesteding aan voor jong en oud.

Repetities

Onze muzikanten repeteren wekelijks op donderdagavond van 20 uur tot 22 uur in gemeenschapscentrum “De Vlieg-In”, Vlieguit 6 te Leefdaal.

Spring gerust eens binnen (volledig vrijblijvend) om te zien hoe het er aan toe gaat!

Jeugdwerking en opleiding

Voor mensen van alle leeftijden (van 7 tot 77) voorzien we aangepaste muziekopleidingen. De kandidaat-muzikanten krijgen eerst een theoretische basis, gevolgd door praktijklessen op een muziekinstrument naar keuze, dat wel moet passen in een fanfare- of harmonie-orkest. Dit instrument wordt door onze vereniging gratis ter beschikking gesteld.

Speciaal voor onze jeugdige (leerling-)muzikanten wordt buiten de individuele lessen ook in een kleinere groep “samen gespeeld”. Dit is niet enkel een voorbereiding op het spelen in het eigenlijke orkest, maar we proberen er ook een leuke bedoening van te maken met diverse muzikale activiteiten, zoals een regelmatige deelname aan het 'free podium' tijdens de Pinksterfeesten, het muzikaal opluisteren van o.a. ons ledenfeest.

Niet alleen nieuwe kandidaat-muzikanten zijn van harte welkom in onze groep, maar ook muzikanten die al een zekere muzikale ervaring hebben. Zij kunnen meteen aansluiten bij onze wekelijkse repetities.

Activiteiten 

Jaarlijks concertweekend (laatste weekend van november),

Folklore-uitstap met Jefkes en Mamers (1e zondag van juli),

Ledenfeest (in oktober),

Restaurantweekend (in maart).

Muzikale omlijsting bij allerhande evenementen zoals o.a. de Pinksterfeesten, herdenking van de Wapenstilstand, onze jaarlijkse misviering…

Gastoptredens bij collega-verenigingen en bij andere evenementen zoals de zomerconcerten op de Grote Markt in Leuven.

Contactgegevens

e-mail
e-mail
website
www.KFSL-Leefdaal.be

Lokaal

naam
Gemeenschapscentrum De Vlieg-In
adres
Vlieguit 63061 Leefdaal
foto:

Contact

naam
Geert Meyers
adres
Elzenstraat 23061 Leefdaal
tel.
02 767 17 53
GSM
0495 28 19 20
e-mail
KF.Sint.Lambertus.Leefdaal@telenet.be