naar top
Gemeente Bertem

Parochiaal Zangkoor Sint-Stevensgilde

De Sint-Stevensgilde, ons parochiaal zangkoor, heeft een traditie die tot in de middeleeuwen terug gaat. De Sint-Stevensgilde verzorgde in de jaren 1600 de feestelijkheden die gepaard gingen met de toenmalige jaarlijkse bedevaart naar Korbeek-Dijle ter ere van Sint-Stefanus op tweede kerstdag.

Het koor werd opnieuw opgericht bij het einde van WO I. Sinds eind 2016 is Hans Dewit dirigent. Boud Van Wambeke begeleidt het koor op het orgel. In het kerstboekje van 2017 schrijft Hans Dewit: 'Wij ervaren meestal dat vele tradities, gebruiken of gewoontes in onze streken verdwijnen… Maar vaak zijn het wel tradities die een gemeenschap bij mekaar houden, of vormen zij op zijn minst een gelegenheid voor de gemeenschap om mekaar te ontmoeten of terug te zien.'

Het repertorium bestaat uit kerkelijke muziek en wereldmuziek. Elke zondag luisteren enkele koorleden de viering op. De vieringen van Kerstmis, Pasen en Korbeek-Dijle zijn speciaal verzorgd en staan steeds o.l.v. Hans Dewit. Via deze link kan je het ‘Nach die Wanderung’ van Schubert horen, gebracht door het koor op kerstmis 2017.

Lokaal

naam
Sint-Bartholomeuskerk
adres
Korbeekse Kerkstraat3060 Korbeek-Dijle
tel.
0485289095
foto:

Contact

naam
Jan Moeyersons
adres
Stationsstraat 203060 Korbeek-Dijle
tel.
016 47 12 52
GSM
0485 28 90 95
e-mail
jan.moeyersons@scarlet.be