naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinatiecentrum Colomba behoudt eigen reservelijst

Het vaccinatiecentrum Colomba stapt niet over naar de centrale reservelijst Qvax. We blijven verder werken met de eigen reservelijst. Dit werd beslist na een evaluatie van de test met Qvax.

Het vaccinatiecentrum heeft ervaren dat de eigen reservelijst perfect voldoet om vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen met personen die snel beschikbaar zijn. Bovendien hebben ook al heel veel inwoners van Bertem, Herent en Kortenberg zich geregistreerd op deze reservelijst. 

Het vaccinatiecentrum Colomba doet al het nodige om ervoor te zorgen dat steeds alle afspraakmomenten bezet zijn. Hiertoe neemt het zelf telefonisch contact op met mensen die hun afspraak niet bevestigd hebben. Zo kan op voorhand ingeschat worden welke hoeveelheid vaccins er op het einde van de dag op overschot zouden zijn. Pas wanneer blijkt dat er nog vaccins over zouden zijn, wordt de reservelijst aangesproken. Bij het oproepen van personen van de reservelijst wordt steeds de prioritaire volgorde gerespecteerd zoals vastgelegd door de hogere overheid (bijvoorbeeld de oudsten). Het is dus niet zo dat wie zich eerst heeft ingeschreven, eerst wordt opgeroepen

Bij Qvax krijgt men 30 minuten de tijd om te reageren op een automatische sms of e-mail (bevestigen of weigeren). Dat betekent tot 30 minuten vertraging tegenover gewoon mensen opbellen en afspraken onmiddellijk inboeken, zoals we nu in het vaccinatiecentrum Colomba werken met de reservelijst. Als iemand vanuit Qvax niet reageert, moet weer de volgende op de lijst ge-smst of gemaild worden, die vervolgens ook weer 30 minuten reactietijd krijgt, enzovoort. Als mensen het bericht te laat gezien hebben (omdat ze in vergadering zijn, bij de tandarts of in de supermarkt...) en niet bevestigen, vervalt hun registratie in Qvax en moet deze opnieuw ingegeven worden. Dit terwijl de eigen Colomba-reservelijst gewoon blijft gelden. Daardoor is er geen meerwaarde om over te schakelen naar de centrale reservelijst Qvax.

U kunt zich nog altijd inschrijven op de reservelijst van het vaccinatiecentrum Colomba.

Alle info over het vaccinatiecentrum: www.vaccinatiecentrumbertem.be 

Gepubliceerd op dinsdag 13 april 2021
Nieuwsoverzicht
Laat u vaccineren

Deel deze pagina