naar top
Gemeente Bertem

Van 28 mei tot 4 juni is het de ‘Week van de Bij’

Bijen zijn ontzettend belangrijk. Ze bestuiven landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten. Zonder bijen geen fruit en ook geen groenten! Maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven. U kan hen helpen! Minder beton en meer bloemen, planten en bomen zorgen voor meer voedsel voor bijen.

Bijen vervullen een uiterst belangrijke functie als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten, maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven.

Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75 % van alle planten. Zonder bijen geen fruit, maar ook geen groenten. Dominique Persoone en Britt van Marsenille, peter en meter van de Week van de Bij, roepen op om samen te blijven zorgen voor onze bijen.

Solitaire bijen, hommels en honingbijen hebben onze hulp nodig voor meer voedsel en nestgelegenheid. We kunnen allemaal iets doen, ook in onze eigen tuin.

In 2023 is het thema 'Bed en Breakfast voor Bijen' waarbij we de nadruk leggen op 'bijenburchten' en 'bloeibogen'. Plant een bijenboom zoals een wilg of een linde of gewoon bloemetjes.

Voor meer informatie kunt u surfen naar www.weekvandebij.be

Gepubliceerd op donderdag 20 april 2023
Nieuwsoverzicht
Week van de bij 2021

Openingsuren & contact

Omgeving

Recyclagepark

adres
Baanakkerweg3060 Bertem
Tel. tel.
0800 97 097

Lees meer artikels over

Deel deze pagina