naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Van 26 mei tot 2 juni is het de ‘Week van de Bij’

Bijen en andere bestuivers zijn ontzettend belangrijk. Ze bestuiven landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten. Het gaat jammer genoeg niet goed met hen en ze hebben uw hulp nodig. Dominique Persoone en Britt van Marsenille roepen als peter en meter op om samen voor de bijen te blijven zorgen!

Bijen zijn heel belangrijk. Ze zorgen ervoor dat gewassen in de landbouw, fruitbomen en wilde planten bestoven worden. Zonder bijen zouden we geen fruit en groenten hebben! Maar het gaat niet goed met de bijen, ze hebben het steeds moeilijker om te overleven. Gelukkig kan u helpen! Als we minder beton gebruiken en meer bloemen, planten en bomen laten groeien, geven we bijen meer voedsel.

Bestuiving door insecten is cruciaal voor meer dan 75% van alle planten. Zonder bijen zouden we geen fruit en groenten hebben. Dominique Persoone en Britt van Marsenille, de peter en meter van de Week van de Bij, roepen op om samen voor onze bijen te blijven zorgen.

Dit jaar ligt de nadruk op bestuivers. Wanneer we het over bestuiving hebben, denken we vaak alleen aan bijen. Maar er zijn nog veel andere insecten die een rol spelen bij de bestuiving: dag- en nachtvlinders, kevers, muggen, vliegen en zelfs kleine zoogdieren.

Al deze bestuivers hebben onze hulp nodig en ook u kan helpen door meer bloemen, planten en bomen te laten groeien in eigen tuin!

Voor meer informatie kan u kijken op www.weekvandebij.be.

Gepubliceerd op donderdag 16 mei 2024
  • foto: campagnebeeld - Britt Van Marsenille
  • foto: campaqgnebeeld - Dominique Persoone
Nieuwsoverzicht