naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Subsidie asbest verwijdering

Als u investeert in het verwijderen van asbest in combinatie met het leggen van zonnepanelen op het dak van een niet-verwarmd en niet-residentieel gebouw, kan u hiervoor een premie van 12 euro per m² krijgen.

Asbest is nog steeds een actuele problematiek in Vlaanderen, er zijn heel wat gezondheidsrisico’s gelinkt aan asbest. Het inademen van asbestvezels is gelinkt aan verschillende ziektes, vooral in de longen en luchtwegen. De regering heeft een plan uitgewerkt om uiterlijk tegen 2040 een asbestveilig Vlaanderen te realiseren.

Er is nog heel wat werk aan de winkel, maar gelukkig zijn er verschillende subsidiekanalen ter beschikking om dit proces een duwtje in de rug te geven. Eén van deze projecten richt zich specifiek op niet residentiele gebouwen zoals loodsen en stallen. Deze gebouwen bevatten vaak grote hoeveelheden asbest en zijn door hun omvang vaak zeer kostelijk om te vervangen.

Onder het moto ‘Asbest eraf, zon erop’ worden deze gebouwen aangepakt. Concreet houdt dit in dat als het dak asbestvrij wordt gemaakt én wordt omgevormd tot een zonnedak, u kunt rekenen op een premie van 12 euro per vierkante meter. Deze tijdelijke premie loopt tot 31 december 2022.

Deze asbest- en PV-premie niet-verwarmde gebouwen geldt uitsluitend voor eigenaars van niet-verwarmde niet-woongebouwen die hun dak in 2022 asbestvrij maken en voor eind 2024 zonnepanelen leggen. De nieuwe zonnepanelen moeten minstens 10% van het gesaneerde dak bedekken.

Meer informatie vindt u op de website van energiesparen.

Gepubliceerd op vrijdag 08 april 2022
Nieuwsoverzicht
asbest

Openingsuren & contact

Omgeving

Recyclagepark

adres
Baanakkerweg3060 Bertem
Tel. tel.
0800 97 097

Lees meer artikels over

Deel deze pagina